Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, συνομιλώντας με τους βουλευτές εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία στα ίχνη των δραστών - Ετσι δρουν οι χούλιγκαν

Νωρίτερα, μήνυμα μηδενικής ανοχής στη βία έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τις επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα αλλά και το αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι στη Θεσσαλονίκη που κόστισε τη ζωή σε έναν 19χρονο. «Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή. Το κράτος δικαίου προστατεύει όλους τους πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της».

O Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σχετικά με τη δολοφονία 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη θλιβερή είδηση ότι ένα παλικάρι 19 χρόνων δολοφονήθηκε άγρια κι έσβησε άδικα. Η βία δεν έχει χώρο στον αθλητισμό. Η βία δεν έχει χώρο πουθενά. Τίποτα μα τίποτα δεν δικαιολογεί εγκληματικές συμπεριφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν, άμεσα, οι άθλιοι δολοφόνοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». 

Ολιγάριθμες ομάδες έτοιμες να σκοτώσουν σε... γειτονικές οδομαχίες

Η αστυνομία γνωρίζει ακόμη και τις νέες μεθόδους που έχουν αναπτύξει οι χούλιγκαν, προκειμένου να προκαλούν έξαρση βίας ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κάποια αθλητική αναμέτρηση. Οι αρχές γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι αυτές οι περιθωριακές ομάδες κινούνται κυριολεκτικά στο σκοτάδι, αφού κλείνουν τα «ραντεβού» θανάτου ακόμη και σημεία που δεν έχουν καμία σχέση με αθλητικούς χώρους, ενώ προσπαθώντας να μην δίνουν στόχο, «σπάνε» τις πολυάριθμες ομάδες τους και προκαλούν επεισόδια χωρίς ακόμα και σε «γειτονικές» οδομαχίες, χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν εύκολα.

Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει υλικό σχετικά με τον τρόπο που δρουν τα άτομα που ανήκουν στον χώρο του οργανωμένου οπαδικού κινήματος, αν και αυτό που επισημαίνουν οι αρχές είναι ότι αυτές οι συμπλοκές πολλές φορές είναι τόσο μικρές που ούτε καν καταγγέλλονται από τους περίοικους με αποτέλεσμα να μένουν στην αφάνεια.

Θα «μιλήσει» το δρεπάνι και τα λάθη των δολοφόνων

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται αποκλειστικά με την καταπολέμηση του εγκλήματος Αθλητικής Βίας, βρίσκονται ήδη στο «κυνήγι» των δολοφόνων του 19χρονου Αλκη και θεωρούν ότι στην προκειμένη περίπτωση θα φτάσουν σχετικά εύκολα στα ίχνη τους, καθώς οι δράστες πιθανότατα δεν είχαν οργανωθεί σε βαθμό συγκάλυψης ενός εγκλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά τη δολοφονία, η αστυνομία προσήγαγε 15 υπόπτους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν, ο οποίος συνελήφθη γιατί επάνω του βρέθηκε ένας ναυτικός πυρσός.

Τα «λάθη» τους ακόμα και στην προσπάθεια διαφυγής τους, θα είναι και αυτά που θα τους προδώσουν, ενώ ήδη οι αρχές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο αντικείμενο της δολοφονίας που εντοπίστηκε. Το δρεπάνι με το οποίο σκότωσαν τον 19χρονο Αλκη, εντοπίστηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο Άλκης. Το δρεπάνι βρέθηκε κοντά σε κάδο σκουπιδιών και έχει δοθεί για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποτυπώματα που θα οδηγήσουν τις Αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλονίζει. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος, Αλκης Κ., έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη ενώ περπατούσε στην περιοχή του Χαριλάου, πλησίον του Αρη, μαζί με δύο φίλους του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA