«Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα, επειδή αυτό θα ήταν άδικο για τους φτωχούς, δεδομένου ότι αυτό το μέτρο δεν τους αφορά μιας που.. δεν έχουν αυτοκίνητο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών θεωρώντας πως αν μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα θα ευνοηθούν μόνο οι πλούσιοι.
Διαβάστε ακόμη: Εκρηξη Αδωνι Γεωργιάδη: «Ως εδώ! Από αύριο αγωγή σε όποιον με εμπλέκει ποινικά με τη Novartis»
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 fm, ο κ. Σκυλακάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις υψηλές τιμές που επικρατούν στα καύσιμα και βαραίνουν το πορτοφόλι των οδηγών. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι: «το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο». Και συμπλήρωσε: «Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης (σ.σ. αυτοκίνητο».
«Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- Από gamer, επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ: Τι αποκαλύπτουν τα social media του 31χρονου δασκάλου
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.