Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποστάσεις από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη για τις δηλώσεις του ότι «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο» κράτησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο και γι' αυτό δεν θα μειωθούν οι φόροι, γιατί θα ωφεληθούν οι πλούσιοι», με αποτέλεσμα σύσσωμη η αντιπολίτευση να αντιδράσει. 

Διαβάστε ακόμηΘεόδωρος Σκυλακάκης: Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ για «τους φτωχούς που δεν έχουν αυτοκίνητο»

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε: «είναι γεγονός ότι υπάρχει ακρίβεια. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι μεγάλο το κόστος, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν επιβαρύνονται τα νοικοκυριά. Προφανώς και λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο». Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μάλιστα, υποστήριξε ότι «θα υπάρξει λύση και στο θέμα της αύξησης των καυσίμων», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο 

«Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα, επειδή αυτό θα ήταν άδικο για τους φτωχούς, δεδομένου ότι αυτό το μέτρο δεν τους αφορά μιας που.. δεν έχουν αυτοκίνητο», είχε αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, θεωρώντας πως αν μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα θα ευνοηθούν μόνο οι πλούσιοι.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 fm, ο κ. Σκυλακάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις υψηλές τιμές που επικρατούν στα καύσιμα και βαραίνουν το πορτοφόλι των οδηγών. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι: «το κυριότερο όμως είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα είναι ένας αντιστρόφως προοδευτικός φόρος. Δηλαδή τα καύσιμα τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη και είναι τεράστιος αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο». Και συμπλήρωσε: «Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης (σ.σ. αυτοκίνητο».

«Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους φαίνεται παράλογο» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA