ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/02/2022 16:25

Σπήλιος Λιβανός: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο πρωθυπουργός του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρος Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 - O Σπήλιος Λιβανός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού και εν τέλει έγινε αποδεκτή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σπήλιος Λιβανός: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός μετά από επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην αναφορά του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μόλις έγιναν γνωστά τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα και τον κ. Λιβανού, ο κ. Μητσοτάκης πήρε αμέσως τηλέφωνο τον υπουργό και του είπε πως η αντίδρασή του ήταν απαράδεκτη. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μη ανεκτές, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός φίλος Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αυτά είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν υπάρχει περιθώριο παραμονής του κ. Λιβανού στο κυβερνητικό σχήμα, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε», ήταν η φράση του κ. Δούκα προς τον κ. Λιβανό, σε σύσκεψη που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη και αφορούσε αποζημιώσεις ΕΛΓΑ σε πληγέντες από τον παγετό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑ ΗΛΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ