Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι συλληφθέντες για την αθλητική βία δεν θα τυγχάνουν στο εξής ευνοϊκής μεταχείρισης και θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σκληρότητα από το νόμο. Σύμφωνα με όσα μελετά η κυβέρνηση, η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για την αθλητική βία θα προϋποθέτει την έκτιση της ποινής κι όχι την αναστολή της, ενώ σε περίπτωση που αναβληθεί η δίκη, θα επιβάλλονται περιοριστικοί όροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, στο επίπεδο αυστηροποίησης του ποινικού πλαισίου, οι αλλαγές που εξετάζονται από το κυβερνητικό επιτελείο είναι η ρητή καθολική απαγόρευση του ανασταλτικού χαρακτήρα των ποινών. Δηλαδή, να καταργηθεί η δυνατότητα επιβολής ποινής και με αναστολή. Δεύτερον, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζονται στη σύνδεση της αναβολής της δίκης με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Εάν δηλαδή για οποιονδήποτε λόγο η δίκη αναβληθεί στον κατηγορούμενο θα επιβάλλονται απευθείας από τη δικαιοσύνη περιοριστικοί όροι μέχρι τον προγραμματισμό της. Πιθανότατα μάλιστα οι όροι αυτοί να περιγράφονται στο νόμο και σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικές πηγές, δεν απέκλεισαν μιλώντας στο Reader την υιοθέτηση μοντέλων που εφαρμόζονται στο εξωτερικό και προβλέπουν την υποχρέωση του κατηγορούμενου να παρίσταται στο αστυνομικό τμήμα την ημέρα και ώρα διεξαγωγής αγώνα της ομάδας που υποστηρίζει.  

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Οι ανακοινώσεις των μέτρων θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυλώνες της πολιτικής θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα και έως την Παρασκευή πιθανότατα θα κατατεθεί το αθλητικό νομοσχέδιο στη Βουλή. 

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση τα μέτρα θα κινούνται στους εξής 3 άξονες: 

  1. Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους Συνδέσμους αλλά και του ρόλου και των ευθυνών των ΠΑΕ.
  2. Αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα 
  3. Πιο αυστηροί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA