Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια σπέσιαλ ευχή συνοδεύει τη σημερινή μου στήλη στους απανταχού ερωτευμένους αυτού του κόσμου ανήμερα του αγίου Βαλεντίνου: Να βρείτε κάποιον να σας αγαπάει όπως ο Τσίπρας τον ΣΚΑΪ. Γιατί το λέω αυτό; Μα, διότι όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει τα δύσκολα να έρχονται, βγάζει έναν τηλεοπτικό άσσο από το μανίκι και παραχωρεί συνέντευξη στο κανάλι του Φαλήρου. Αυτό θα πράξει και σήμερα το πρωί που θα βρεθεί απέναντι στον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντζούνο, τους τηλεοπτικούς Αταίριαστους, που κατ’ εμέ είναι και το πιο ταιριαστό ζευγάρι της τηλεόρασης. Θυμίζω ότι η τελευταία εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ ήταν πριν από δυόμισι χρόνια, παραμονές των εκλογών του 2019, όταν και έσπασε το embargo που ο ίδιος είχε επιβάλει στον ΣΚΑΪ (μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι) και εμφανίστηκε απέναντι στον Αλέξη Παπαχελά και τη Σία Κοσιώνη.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Θάνος Πλεύρης

Έμπειρος δημοσκόπος μου εξήγησε τότε πως η εμφάνιση εκείνη, που κράτησε πάνω από μια ώρα, έσωσε τον Τσίπρα από την εκλογική κατρακύλα, αφού ο τότε πρωθυπουργός στάθηκε πολύ καλά στα ερωτήματα που δέχθηκε από τους δυο συναδέλφους, με αποτέλεσμα να μαζέψει κάπως τη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές που ακολούθησαν. Άραγε, θα καταφέρει κάτι αντίστοιχο σήμερα, που βλέπει τον Ανδρουλάκη να καλπάζει δημοσκοπικά; 

Οι προβλέψεις του Barista στον Νίκο Ανδρουλάκη και οι νέες προσθήκες στο επιτελείο 

Αναφέρθηκα στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ, όπως προτιμάτε) και έχω να σας αποκαλύψω πως χθες πέρασε πάνω από τρεις ώρες στην HoReCa, την έκθεση των επαγγελματιών του τουρισμού, της Καφεστίασης και της Μαζικής Εστίασης. Ήπιε μάλιστα τόσους πολλούς καφέδες που ήδη στενοί του συνεργάτες ανησυχούν για την επίπτωση στα νεύρα του κατά τα άλλα ψύχραιμου Κρητικού αρχηγού τους. Μαθαίνω όμως ότι ένας από τους πολλούς ταλαντούχους baristas που συνάντησε, αφού του προσέφερε cappuccino ζωγραφισμένο με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, έγραψε από κάτω το ποσοστό 22%. Αυτή είναι η πρόβλεψή του για το εκλογικό ποσοστό που θα λάβει το κόμμα στις ερχόμενες εκλογές - εικάζω ότι ο πάντα αισιόδοξος Ανδρουλάκης υπολόγισε πως θα πρέπει να πιει αμέτρητους καφέδες, ρακές και τσίπουρα ανά την επικράτεια τον επόμενο χρόνο για να το καταφέρει! Η ενίσχυση σε πρόσωπα στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως συνεχίζεται. Κλειδωμένη θεωρείται η προσθήκη του διεθνολόγου και αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σωτήρη Σέρμπου, σε ρόλο συμβούλου στον Πρόεδρο, μια προσθήκη που θεωρώ σημαντική αν κρίνω από τη δημόσια παρουσία του, που διακρίνεται τόσο για την ευρυμάθεια όσο και για τον ρεαλισμό του σε σύνθετα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε και μια προσθήκη στο επικοινωνιακό επιτελείο από πρόσωπο της αγοράς. Όνομα δεν λέω ακόμη, διότι δεν θέλω να κάψω το ντιλ που ετοιμάζεται - και γιατί η πηγή μου δεν μου έδωσε τη σχετική άδεια. 

Ραντεβού Κικίλια με Θεοδωρικάκο σήμερα

Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Κικίλια πληροφορούμαστε πως θα υπάρξει σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι δυο τους γνωρίζονται από τα παλιά, τότε που ο Βασίλης Κικίλιας ήταν εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τον γενικό συντονισμό του κόμματος. Τώρα φρονώ ότι θα συζητήσουν για τα ζητήματα της ασφάλειας του κέντρου της πρωτεύουσας, δεδομένου ότι η Αθήνα αποτελεί προτεραιότητα στον τουριστικό χάρτη του υπουργείου Τουρισμού. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται και καμπάνια επικοινωνίας για το city break σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έρχεται και νέο εμβόλιο 

Όλη την χρονιά πέρυσι τσακωνόμασταν για τα εμβόλια - εγώ θα σας αποκαλύψω πως πριν πέσω στην αγκαλιά της Pfizer για την τρίτη δόση, έκανα τις δυο αρχικές με την AstraZeneca και μια χαρά μου έχει πάει - πλέον όμως διαθέτουμε ακόμη ένα. Πρόκειται για το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax που μπαίνει κι αυτό στην φαρέτρα των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία για να πείσει αυτό το 8% των ανεμβολίαστων άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιάζονται. Σήμερα ανακοινώνεται το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το συγκεκριμένο εμβόλιο, με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να μου εκμυστηρεύεται πως δεν είναι καθόλου αισιόδοξος πως η νέα άφιξη θα πείσει τους σκληρούς αντιεμβολιαστές. Εγώ πάλι λέω, πως και ο Θεός ο ίδιος να κατέβαινε στη γη, κάποιοι εξ’αυτών δεν θα πειστούν ποτέ. 

Η Πρόεδρος με την Πρόεδρο 

Συνάντηση με την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, θα έχει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο συμβολισμός προφανής, η πρώτη ένοικος του Μεγάρου της Ηρώδου Αττικού θα υποδεχθεί την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών, μιας Ένωσης που θεωρείται από τις πιο ισχυρές στον πλανήτη. Με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, η κυρία Τραυλού, που αντικαθιστά στον προεδρικό θώκο τον Θεόδωρο Βενιάμη, ακολουθεί μια οικογενειακή παράδοση στο χώρο της ναυτιλίας ενώ πρόκειται να εξηγήσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το όραμά της για τη συνέχιση μιας πετυχημένης ελληνικής παράδοσης στον χώρο. Εγώ πάλι λέω μάκαρι τις πρακτικές της ναυτιλίας να τις εφαρμόσουμε και σε άλλες πτυχές της οικονομικής μας ζωής, μπας και ξεφύγουμε από την εθνική μας γκρίνια και την εσωστρέφεια. Καλή αρχή λοιπόν!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA