Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με αντικείμενο τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Νεκροί 2 Ελληνες ομογενείς από πυροβολισμούς - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση. Οι ηγέτες επανέλαβαν ότι μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπογράμμισε ότι στην κρίση της Ουκρανίας «η Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένη με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους. Από την άλλη όμως κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Ο ρόλος μας πάντα θα έχει στόχο τη συνδρομή μας στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών που υπάρχουν εκεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA