Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην υπουργός Αμυνας στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, πάτησε like στην ανακοίνωση που έκανε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα κατηγόρησε - με ανακοίνωσή της και σχετική ανάρτησή της στα social media - την κυβέρνηση για «αντιρωσική προπαγάνδα» στον πόλεμο της Ουκρανίας και αναφέρθηκε στα θύματα του Ντονμπάς. «Συνέλθετε», ήταν το επίμαχο μήνυμα που έστειλε η ρωσική πρεσβεία

Η ανάρτηση που έκανε η ρωσική πρεσβεία ακολούθησε την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, σύμφωνα με την οποία  για τον θάνατο των ομογενών ευθύνονται Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ, οι οποίοι - όπως υποστηρίζει η Μόσχα - χτύπησαν με εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad κατοικημένες περιοχές του χωριού Σαρτανά και το σχολείο αρ. 8 στη Μαριούπολη.

Διαβάστε ακόμη: Ξέσπασε σε κλάματα διερμηνέας ακούγοντας το διάγγελμα Ζελένσκι

Ακολουθεί η ανακοίνωση, στην οποία πάτησε like ο Πάνος Καμμένος: 

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.

Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!»

Κατρούγκαλος: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση δεν θα έστελνε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό», ανέφερε, πάντως, στο Mega ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λειτουργήσει ως «γέφυρα», προκειμένου να μην υπάρξει μια πόλωση μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. «Πρέπει να επισημάνουμε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει τη Ρωσία σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, κάτι που ήταν δυνατό την πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA