Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να “κατεβάσει” στην Άγρια Δύση τον “Σερίφη” Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης ήταν τρείς. Πρώτον, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Πρωθυπουργός να προτάξει: είναι κεντρώος, με ενισχυμένο λαϊκό προφίλ και με υψηλές επιδόσεις στα ζητήματα ασφάλειας. Χαρακτηριστικά που ταυτίζονται με την ιδιοσυγκρασία των περιοχών που βρέχει το ποτάμι, όπως το Περιστέρι, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι.

Δεύτερον, ο κ. Χρυσοχοϊδης απολαμβάνει σημαντικά ποσοστά δημοφιλίας στις Δυτικές Συνοικίες και η Νέα Δημοκρατία θέλει να διατηρήσει τις δυνάμεις του 2019 ή και να τις ενισχύσει. Το “γαλάζιο” επιτελείο δε λησμονεί πώς ως επί το πλείστον πρόκειται για περιοχές με έντονο το αριστερό στοιχείο. Τρίτον, ο δυτικός τομέας της Β’ Αθηνών αποτελεί παραδοσιακό οχυρό του Κυριάκου Μητσοτάκη με μεγάλα ερείσματα, ιδιαίτερα στο Περιστέρι.

Ο ίδιος μάλιστα ήταν και εκεί υποψήφιος-επικεφαλής του ψηφοδελτίου- ως Προεδρος της Ν.Δ. το 2019. Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη τη σημασία που προσδίδει στην περιοχή, δε θα ήταν έκπληξη εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεγε και πάλι την ίδια Περιφέρεια (έχει δικαίωμα να είναι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες επικεφαλής του ψηφοδελτίου) εκτός αν επιλέξει τελικά να “προσελκύσει” τους κεντρώους ψηφοφόρους σε πιο “πράσινες” περιοχές, όπως η Κρήτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA