Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση και του Υπουργείο Υγείας επεξεργάζονται ήδη διάταξη για την οριστική απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από το ΕΣΥ, μετά τις 31 Μαρτίου οπότε και λήγει η παράταση για την αναστολή εργασίας, προχώρησε από τη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης, φωτογραφίζοντας την ξεκάθαρη πλέον πρόθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την απόλυση τους. 

Αφού ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι για όσο διαρκεί η πανδημία δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση επιστροφής των ανεμβολιαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ ακόμα και με συχνά τεστ, τόνισε πως ο ίδιος έχει εισηγηθεί την έξοδο τους από το δημόσιο σύστημα υγείας. 

«Ηδη επεξεργαζόμαστε διάταξη, που ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο διαρκεί η πανδημία ή θα έχει ως τυπικό προσόν για παροχή υπηρεσιών υγείας στο ΕΣΥ τον εμβολιασμό και οι θέσεις που θα αδειάσουν θα προκηρυχθούν για τους επικουρικούς που αυτή τη στιγμή  με αλτρουισμό παρέχουν υπηρεσίες  στο ΕΣΥ και είναι εμβολιασμενοι. Γιατί κάποιος που αρνείται την επιστήμη, ότι πρέπει να λειτουργούμε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης που λένε ότι πρέπει να υπάρχει εμβολιασμός, ασχέτως πανδημίας είναι κατά της επιστήμης» σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Και ξεκαθάρισε πως: «Η επεξεργασία που γίνεται τώρα με διάταξη είναι ότι όποιος αρνείται την επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Και είναι δική τους επιλογή να εμβολιαστούν. Αρνούμενος την επιστήμη του δεν θα εκβιάζεται η πολιτεία».

Νωρίτερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρουλη, ο ίδιος είχε τονίσει πως :«Έχουν την επιλογή να μην εμβολιαστούν αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να τη δεχτούν η πολιτεία και το ΕΣΥ. Οι ίδιοι αναλαμβάνουν τις συνέπειες της επιλογής τους. Όταν λέμε ότι πρέπει το υγειονομικό προσωπικό να είναι εμβολιασμενοι πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Και η κύρωση δεν μπορεί να είναι να κάνει ένα τεστ και να επιστρέψει γιατί είναι ευάλωτο προσωπικό».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA