ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/03/2022 11:47

Πλεύρης: Επεξεργαζόμαστε ήδη διάταξη για απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών 

«Αρνούμενοι την επιστήμη τους δεν θα εκβιάζεται η πολιτεία», τόνισε οι υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, και αποκάλυψε ότι επεξεργάζεται διάταξη για την απόλυση των ανεμβολιαστων υγειονομικών και την προκήρυξη των ξένων θέσεων για κάλυψη τους από τους υφιστάμενους επικουρικούς

Πλεύρης: Επεξεργαζόμαστε ήδη διάταξη για απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών 
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Στην αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση και του Υπουργείο Υγείας επεξεργάζονται ήδη διάταξη για την οριστική απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών από το ΕΣΥ, μετά τις 31 Μαρτίου οπότε και λήγει η παράταση για την αναστολή εργασίας, προχώρησε από τη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης, φωτογραφίζοντας την ξεκάθαρη πλέον πρόθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την απόλυση τους.

Αφού ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι για όσο διαρκεί η πανδημία δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση επιστροφής των ανεμβολιαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ ακόμα και με συχνά τεστ, τόνισε πως ο ίδιος έχει εισηγηθεί την έξοδο τους από το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Ηδη επεξεργαζόμαστε διάταξη, που ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο διαρκεί η πανδημία ή θα έχει ως τυπικό προσόν για παροχή υπηρεσιών υγείας στο ΕΣΥ τον εμβολιασμό και οι θέσεις που θα αδειάσουν θα προκηρυχθούν για τους επικουρικούς που αυτή τη στιγμή με αλτρουισμό παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ και είναι εμβολιασμενοι. Γιατί κάποιος που αρνείται την επιστήμη, ότι πρέπει να λειτουργούμε σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης που λένε ότι πρέπει να υπάρχει εμβολιασμός, ασχέτως πανδημίας είναι κατά της επιστήμης» σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Και ξεκαθάρισε πως: «Η επεξεργασία που γίνεται τώρα με διάταξη είναι ότι όποιος αρνείται την επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Και είναι δική τους επιλογή να εμβολιαστούν. Αρνούμενος την επιστήμη του δεν θα εκβιάζεται η πολιτεία».

Νωρίτερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρουλη, ο ίδιος είχε τονίσει πως :«Έχουν την επιλογή να μην εμβολιαστούν αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι να τη δεχτούν η πολιτεία και το ΕΣΥ. Οι ίδιοι αναλαμβάνουν τις συνέπειες της επιλογής τους. Όταν λέμε ότι πρέπει το υγειονομικό προσωπικό να είναι εμβολιασμενοι πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Και η κύρωση δεν μπορεί να είναι να κάνει ένα τεστ και να επιστρέψει γιατί είναι ευάλωτο προσωπικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ