Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι την ερχόμενη Παρασκευή, στις 11:00 ώρα Ιταλίας, θα συναντηθεί στη Ρώμη με τους πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται να εξεταστούν τα θέματα που θα συζητηθούν στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συζητηθεί εξάλλου ο πόλεμος στην Ουκρανία κι ο συντονισμός των 4 ηγετών των χωρών του Νότου ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 24-25 Μαρτίου με αιχμή τα μέτρα της Ε.Ε για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι των διαρκών ανατιμήσεων στην ενέργεια. 

Σημειώνεται, πως τον συντονισμό αυτό είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βερσαλλίες, μιλώντας για ένα πιθανό ραντεβού στη Ρώμη, το οποίο εντέλει θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA