Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλά τα σενάρια της αλλαγής του εκλογικού νόμου που φούντωσαν μετά τη φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, πως «αυτή τη στιγμή» την κυβέρνηση δεν την απασχολεί καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά ο περιορισμός των συνεπειών της κρίσης στους πολίτες. Η φράση «αυτή τη στιγμή» απομονώθηκε από φίλους και εχθρούς και έχει για ακόμη μια φορά δημιουργήσει τόνους σεναρίων για το πότε θα στηθούν κάλπες και πότε θα γίνει η περίφημη αλλαγή στον ήδη αλλαγμένο εκλογικό νόμο.

Πηγή μου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του σε κανέναν, παρά το ότι υπάρχει η σχετική εισήγηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στον υφιστάμενο νόμο. Σχολίασε μάλιστα πως όλα όσα ακούγονται για εκλογές πριν το καλοκαίρι είναι γελοία σενάρια, παραδεχόμενος πως κανένας δεν είναι σε θέση να ετοιμάσει τον μηχανισμό για τόσο άμεση προσφυγή σε κάλπες. Από εκεί και πέρα άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την περίοδο του φθινοπώρου, αποσυνδέοντας πάντως την όποια αλλαγή στον εκλογικό νόμο με το χρόνο διενέργειας των εκλογών.

Εγώ απλά να σημειώσω ότι χθες στη Βουλή έγινε το σχετικό τζαρτζάρισμα μεταξύ Ραγκούση και Βορίδη, με τον υπουργό Εσωτερικών να παραπέμπει στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για διαρροές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλο το τελευταίο διάστημα. «Διαρροές; Κι εσείς τι είστε; Αναπαράγετε τις διαρροές εδώ; Και είστε σοβαροί»; απάντησε ο κ. Βορίδης. Εγώ πάλι θα σημειώσω πως, ό,τι δεν λέγεται, διαρρέεται. 

Καμία γέφυρα πλέον με τη Μόσχα 

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχοντας πλάι του τον Μανώλη Ανδρουλάκη, τον ηρωικό Πρόξενο της Μαριούπολης, εξήγησε το πώς η Πολιτεία θα βραβεύσει τους ανθρώπους που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να πράξουν το καθήκον τους. Σε μικρό πηγαδάκι με δημοσιογράφους που ακολούθησε, ο κ. Δένδιας ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τη Ρωσία και ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε αφοπλιστικά «να πούμε τι;» θυμίζοντας πως ενώ οι δίαυλοι ήταν ανοικτοί και οι συναντήσεις με τον Λαβρόφ ήταν συχνές, πλέον η Μόσχα τράβηξε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο με γεωπολιτικές και ιστορικές προεκτάσεις. Να θυμίζω βέβαια και τη σειρά έντονων διαβημάτων από την Αθήνα προς το Ρώσο Πρέσβη και βέβαια την επιθετική σε βαθμό παρεξηγήσεως ανάρτηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα που αποτυπώνουν το κάκιστο σημείο των ελληνορωσικών σχέσεων. 

Η φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων στην Ελλάδα 

Η έμπρακτη διάθεση της Ελλάδας για τη φιλοξενία των προσφύγων από την Ουκρανία έχει αποτυπωθεί από την πρώτη στιγμή. Το επίσημο κράτος, Δήμοι, Περιφέρειες φορείς ακόμα και ιδιώτες έχουν ανοίξει τα σπίτια τους για τη φιλοξενία του άμαχου πληθυσμού. Ιδιαίτερα συγκινητική θα έλεγα πως είναι η φιλοξενία από το Δήμο Ελληνικού εννέα προσφυγόπουλων που είναι παιδιά με Ειδικές Ανάγκες. Και όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, «οι πρώτες οικογένειες από την Ουκρανία φιλοξενούνται ήδη στον Δήμο μας και ζητήσαμε να είναι αυτές που έχουν παιδιά Κωφά και Βαρύκοα ώστε να πάνε και σχολείο εδώ, στο πρότυπο και μοναδικό Σχολείο Κωφών και Βαρυκόων στην Αργυρούπολη». Έτσι τα παιδιά θα συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα τους μέχρι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και εύχομαι η παραμονή τους στην Ελλάδα να απορροφήσει μεγάλο μέρος του πόνου που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην πατρίδα τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA