Μενού
  • Α-
  • Α+

Την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση 68 δημόσιων νοσοκομείων, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου υπό τον τίτλο «ΕΣΠΑ - Δημόσια Νοσοκομεία» ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με τους συναρμόδιους Υπουργούς το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 260 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2-3 χρόνια. Σε αυτό θα υπαχθούν τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, η διαδικασία θα προχωρήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και στοχεύει σε σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση, καθώς το ενεργειακό κόστος αφορά και στις δημόσιες δομές.  

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το είπαμε, το κάναμε – Σε 3 χρόνια ο δρόμος Πάτρα – Πύργος θα έχει ολοκληρωθεί»

Οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης επισήμαναν πως η ενεργειακή αναβάθμιση αφορά όλο το φάσμα των υποδομών των νοσοκομείων.  Ως ενδεικτικό παράδειγμα του οφέλους του έργου αναφέρθηκε ότι νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έλαβε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, ύψους 500.000 ευρώ τον Ιανουάριο, από 200.000 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο έργο σύμπραξης των δυο υπουργείων θα δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και ειδικά στους θαλάμους επειγόντων περιστατικών. Η ενεργειακή αναβάθμιση, ωστόσο, τονίστηκε πως θα αφορά σε όλο το φάσμα των υποδομών, δηλαδή, από την αλλαγή κουφωμάτων και τις μονώσεις ταρατσών μέχρι τις αναβαθμίσεις στους λέβητες και την εγκατάσταση πάνελ σε ορισμένα νοσοκομεία. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο είχε ενταχθεί μεν στο ΕΣΠΑ αλλά είχε κολλήσει και δεν ενεργοποιήθηκε μέχρι σήμερα ποτέ. Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδης στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA