Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους της δυτικής Αττικής σας είχα ενημερώσει πρώτος. Σήμερα όμως θα σας μεταφέρω μια πολύ ενδιαφέρουσα στιχομυθία μέσα από τη συνάντηση. Κάποια στιγμή, ένας εκ των παρισταμένων δημάρχων ζήτησε από τον Πρωθυπουργό στις επόμενες εκλογές – όποτε αυτές γίνουν – να είναι εκ νέου υποψήφιος στην περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας (θυμίζω πως ο αρχηγός κόμματος εκλέγεται δίχως σταυρό), για λόγους πολιτικού συμβολισμού.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Pulse: 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Ο Μητσοτάκης λοιπόν απάντησε «φυσικά εγώ θα το ήθελα, δεν ξέρω όμως κάποιοι άλλοι αν θα το ήθελαν» κοιτάζοντας τους Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Λοβέρδο που ήταν παρόντες στη σύσκεψη, καθότι είναι οι δυο βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στον δυτικό τομέα. Οι παριστάμενοι γέλασαν, όμως όλοι έπιασαν το υπονοούμενο. Εάν ο Μητσοτάκης καταλάβει μια από τις τρεις έδρες της ΝΔ, μένουν δυο θέσεις σε μια περιφέρεια όπου έχει ανακοινωθεί πως θα κατέβει υποψήφιος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Καταλαβαίνετε λοιπόν την πίεση αλλά και το άγχος της επανεκλογής για τους βουλευτές της περιοχής. Να σημειώσω επίσης ότι βλέποντας την πρόοδο των εργασιών στην απόδοση του στρατοπέδου ΚΕΒΟΠ, ο Πρωθυπουργός ενθάρρυνε τα έργα αστικής ανάπλασης σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, ως έργα πνοής που μπορούν να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Η εξιστόρηση Δένδια για τον Λαβρόφ και για το εάν γνώριζε τις κινήσεις Πούτιν

Θα θυμάστε ότι ο Νίκος Δένδιας ήταν ο τελευταίος Δυτικός υπουργός Εξωτερικών που επισκέφτηκε τη Μόσχα, έξι μέρες πριν τη ρωσική εισβολή. Συνάντησε τότε τον Σεργκέι Λαβρόφ, που τον διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα κατά τον Νίκο Δένδια ο Λαβρόφ όντως δεν γνώριζε πως ο Πούτιν είχε αποφασίσει να προχωρήσει με την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως μάλιστα είπε χθες στον ΣΚΑΪ - σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις -κατά τον Λαβρόφ η παράταξη των ρωσικών στρατευμάτων έξω από την Ουκρανία είχε ως στόχο «την άσκηση πίεσης ώστε το Κίεβο να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ήθελε η ρωσική εξωτερική πολιτική». Εγώ στο σημείο αυτό θα θυμίσω πως οι Αμερικανοί φώναζαν εδώ και μήνες για την επικείμενη Ρωσική εισβολή και δεν έχω παρά να παραδεχθώ τη δουλειά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο επιτελείο Πούτιν και να προειδοποιήσουν έγκαιρα για τα σκοτεινά του σχέδια.