Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε το βίντεο που προβλήθηκε κατά την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στην ελληνική Βουλή. Η συμμετοχή ενός μέλους του τάγματος Αζόφ σε αυτό το βίντεο προκάλεσε έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ συνολικά υπήρξε παραδοχή πως επρόκειτο για προσβολή προς τη Δημοκρατία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πήρε θέση και παραδέχθηκε το λάθος ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη. Είναι, όμως, εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της Aντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:
«Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή, είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η μια μάχη μετά την άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Βγαίνει μπροστά ο Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη - Τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει
- Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας: Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα - Πότε αναμένεται βελτίωση
- H ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη ανάμεσα στις παρουσιάστριες του Real View - Μειώνεται η διάρκεια και... οι μισθοί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.