Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιταγή της πρώτης δόσης ύψους 3,6 δισ. (1,72 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις και 1,85 δισ.€ δάνεια) που εγκρίθηκε και εκταμιεύτηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης για  την Ελλάδα παρέλαβε στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα 4 δισ.€ προκαταβολής που είχαν καταβληθεί στη χώρα μας το 2021. 

Την επιταγή παρέδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεργάτες του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου Εμπορίου, Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά την τηλεδιάσκεψη του ίδιου με τον πρωθυπουργό, μετά την ανατροπή της προγραμματισμένης δια ζώσης συνάντησης τους λόγω διαπίστωσης νόσησης του Επιτρόπου από κορονοϊό χθες βράδυ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν από τις τρεις οι πρώτες χώρες που είχαν καταθέσει στην Ε.Ε. το εθνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην ενεργειακή κρίση και την ανάγκη μιας αποτελεσματικής ενεργειακής απάντησης στην εκτόξευση των τιμών μέσω της επιβολής πλαφόν στη διεθνή χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, καθώς και ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επί τάπητος αναμένεται να θέσει επίσης το ζήτημα της εξαίρεσης των αμυντικών δαπανών από τα μελλοντικά ελλείμματα, αλλά και το ζήτημα της επέκτασης των δημοσιονομικών κανόνων χαλάρωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA