ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/04/2022 11:25

Ο Μητσοτάκης παραλαμβάνει 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα θα παραδοθεί στις 11 το πρωί στον πρωθυπουργό από συνεργάτες του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις

Ο Μητσοτάκης παραλαμβάνει 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Την επιταγή της πρώτης δόσης ύψους 3,6 δισ. (1,72 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις και 1,85 δισ.€ δάνεια) που εγκρίθηκε και εκταμιεύτηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα παρέλαβε στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα 4 δισ.€ προκαταβολής που είχαν καταβληθεί στη χώρα μας το 2021.

Την επιταγή παρέδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεργάτες του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου Εμπορίου, Βάλντις Ντομπρόβσκις κατά την τηλεδιάσκεψη του ίδιου με τον πρωθυπουργό, μετά την ανατροπή της προγραμματισμένης δια ζώσης συνάντησης τους λόγω διαπίστωσης νόσησης του Επιτρόπου από κορονοϊό χθες βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν από τις τρεις οι πρώτες χώρες που είχαν καταθέσει στην Ε.Ε. το εθνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0» για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην ενεργειακή κρίση και την ανάγκη μιας αποτελεσματικής ενεργειακής απάντησης στην εκτόξευση των τιμών μέσω της επιβολής πλαφόν στη διεθνή χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, καθώς και ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επί τάπητος αναμένεται να θέσει επίσης το ζήτημα της εξαίρεσης των αμυντικών δαπανών από τα μελλοντικά ελλείμματα, αλλά και το ζήτημα της επέκτασης των δημοσιονομικών κανόνων χαλάρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΑΝΕΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ