Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής με εκατέρωθεν βαρύτατους χαρακτηρισμούς μεταξύ του Παύλου Πολάκη και της Φωτεινής Αραμπατζή. Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Χανιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τους δύο βουλευτές να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «έχετε άρει καμιά 20αριά φορές την ασυλία μου. Από τότε που έχετε αναλάβει κυβέρνηση έχω 23 δικαστήρια. Στα 20 έχω αθωωθεί. Είναι τρομερός ο πολιτικός εξαπονδρισμός που θα υποστείτε. Πρόκειται για μια εκδικητική πολιτική δίωξη μετά από μήνυση της βουλευτής σας κυρίας Αραμπατζή. Θυμάστε τι γινόταν τότε, είχε καβαλήσει ο Μητσοτάκης το άρμα των Μακεδονομάχων, του Βουκεφάλα μπας και πάρετε κάνα ψηφαλάκι…είχε παρελάσει η κυρία Αραμπταζή με στολή Μακεδονομάχου. Και μετά είπατε ότι θα τιμήσετε τη συμφωνία. Ούτε ξαναπήγε σε παρέλαση η Αραμπατζή.  

Πού είναι το ψέμα; Παρέλασε με στολή μακεδονομάχου; Είχατε καβαλήσει το άρμα των ψευτοπατριωτών για να πάρετε την κυβέρνηση; Είναι σε μια μικρογραφία αυτό που συμβαίνει στον Βαξεβάνη. Αποκάλυψε τα πάντα και τον πάτε κατηγορούμενο. Το 85% της λίστας Πέτσας είναι η λίστα ΚΕΕΛΠΝΟ …θα το συρταρώσει κι αυτό ο Μπίνης. Αλλά θα τα ξαναβγάλουμε όπως και τη Novartis. Για να κάνετε τη σύγκριση εκείνη της χρονιάς, η Καθημερινή πήρε 46.000 το τεράστιο ΜΜΕ των Σερρών πήρε 72.000

Ψηφίστε ό,τι θέλετε…χθες το βράδυ έγραψα μια ανάρτηση. Μετά από 20-30 χρόνια γιατί θα θυμούνται εμένα και γιατί θα θυμούνται εσάς. Ο καθένας είναι το έργο του και τα παιδιά του. Εσάς στο Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί θα σας θυμούνται; Ψηφίστε κύριοι. Δεν υποχωρούμε δεν κωλώνουμε» είπε ο Παύλος Πολάκης κοιτώντας προς τα έδρανα των βουλευτών της κυβέρνησης.

Η κυρία Αραμπατζή, η οποία είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή ανάρτηση του το 2019 στην οποία υποστήριζε ότι η ίδια είχε καταδικαστεί για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, ότι πουλούσε ψευτοπατριωτισμό καθώς είχε παρελάσει με εθνική φορεσιά, ενώ αναφερόταν και στην επιχείρηση του πατέρα της λέγοντας ότι είχε λάβει διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε από το βήμα της Βουλής.

Αραμπατζή: «Γιατί κρύβεσαι δυο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία;»

«Πράγματι κ. Πολάκη η Ιστορία μας κρίνει. Εσάς θα θυμάται η Ιστορία ως τον ρέκορντμαν βουλευτή που έχει διψήφιο αριθμό αιτήσεων για άρση ασυλίας, η πλειοψηφία  είναι για συκοφαντική δυσφήμιση. Μια αμετανότητη προσπάθεια να λασπολογήσει και να συκοφαντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ειναι δευτέρα φύση σας κ. Πολάκη. Κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση» είπε και συνέχισε την επίθεσή της λέγοντας «...να κρύβεται σαν δειλός που είναι πίσω από την πολιτική του ασυλία. Και να εκλιπαρεί για να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία».

Αυτοαναγορεύεται ο ίδιος σαν δικαστής σαν κήνσορας. Χρησιμοποιεί αλά καρτ τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Λέει τη μισή αλήθεια που είναι χειρότερο από ψέμα. Λέει τα γνωστά πολακικά. Οσα έγραψε, διέδωσε και δεν ανακάλεσε ήταν ο ορισμός της συκοφαντίας...

Ανιστόρητε δεν είναι στολές, αλλά εθνικές φορεσιές. Δεν είναι πιερότος και κολομπίνα. Με σκοπό να πλήξει το αξιακό μου χάρτη τόλμησε να αποκαλέσει ψευτοπατριώτισσα. Εργαλειοποίησε μια εργατική διαφορά για να με παρουσιάσει ως μια κατάδικη βουλευτή

Αφού όπως λέτε ότι αν άρουν την ασυλία σας θα με ξεφτιλίσετε στο δικαστήριο γιατί δεν ζητάτε τίμια αντρίκια την άρση της ασυλίας σας για να με πάτε αίμα όπως είπατε, για να γίνει ο θάνατος της ασυλίας, γιατί κρύβεστε δυο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία σας; 

Είπατε ότι δεν ξέρατε να μυρίσετε τα νύχια σας, είχατε την πιλάλα αντί να ασχοληθείτε με τα υπουργικά σας καθήκοντα να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να αναπαράγετε ψέματα… Στήνετε τα δικά σας πολακικά δικαστήρια και τις δικές γκιλοτίνες 

Εσεις γιατί δεν ζητήσατε συγγνώμη; Γιατί 3 ολόκληρα χρόνια που σας μήνυσα δεν ζητήσατε συγνώμη; Ανακηρύσσεστε σε κήνσορα και ιεροδικαστή... και τρέχετε όπως ο λαγός. Οι τραμπουκισμοί, τα τσίγκινα σωβρακάκια, η συμπεριφορά ενός ασύδοτου τρολ, ανήκουν σε μαύρες εποχές άλλων συστημάτων τις οποίες η Αριστέρα ομνύεται και αντιπαλεύει. Τις απειλές σας εκεί που σας παίρνει και τη λάσπη σας εκεί που σας ανέχονται. Ελάτε αν σας τολμάει και να δούμε ποιος θα τιμωρηθεί...».

Ο Παύλος Πολάκης ανταπάντησε, καθώς ορίστηκε τελευταία στιγμή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από την Ολγα Γεροβασίλη, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων κ. Αθανασίου να τα... ακούσει και από τους βουλευτές της ΝΔ για το ότι το αποδέχθηκε.

Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να πω, για την άρση ασυλίας εννοείται θα την καταψηφίσουμε. Εχουμε δώσει δείγματα γραφής με τον κ. Φουρθιώτη που ήταν συνομιλητής με τον κ. Γεραπετρίτη. ΤΟ... ζουμί δεν είναι το θέμα, τα λεφτά. Όλοι αυτοί που με έχουν μηνύσει και που η ακροδεξιά σας δράκα έχει βάλει είναι αυτοί που αποκάλυψα. Ο Κουρτάκης…ο Πουλής στο ΚΕΕΛΠΝΟ... ο Στουρνάρας που είπα για τα δάνεια που χάρισε η Πειραιώς στους εφοπλιστές.

Δεν είναι φορολογημένη εμπορική δραστηριότητα είναι τζάμπα χρήμα διαφημιστικής δαπάνης…Ειχατε πάρει 58.500 το 2014. Και άλλα 70.000 το 2009. Τώρα δεν θα μιλάγατε με αυτόν τον τρόπο όλοι σας, αν αυτή η Δικαιοσύνη και ένα της κομμάτι, και έχει πρόβλημα το λέμε δυνατά. Είχε προχωρήσει.

Πάτε κατηγορούμενο τον Βαξεβάνη με ψεύτικη κατηγορία. Βάλατε τον Μπίνη…,θα μιλήσετε εσείς για αρμούς της εξουσίας που διώξατε τη Θάνου, θα μιλήσετε εσείς για αρμούς εξουσίας που έχετε κάνει με τις ανεξάρτητες Αρχές που στήνετε ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη.

Να είστε σίγουροι ότι το κλίμα έχει αλλάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ ξανάρχεται και η άλλη φορά θα είναι αλλιώς...»

Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας Πολάκη

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Συγκεκριμένα 158 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της άρσης ενώ 102 καταψήφισαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA