Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου, υπήρξε μια ξεχωριστή θεματική ενότητα για τη διαχείριση του κορονοϊού στην Ελλάδα.  Σε αυτή μετείχαν ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο συντονιστής του τομέα Υγείας του κόμματος Παναγιώτης Καλαμαράς, ο καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie (Paris 5) Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School Όθων Ηλιόπουλος και η γνωστή καθηγήτρια Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Διαβάστε ακόμη: Τάκης Θεοδωρικάκος: Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα Αθηνών

Ο βουλευτής Χανίων του κόμματος, Παύλος Πολάκης, παρακολουθούσε ως κοινό τις ομιλίες, πήρε τον λόγο και  άσκησε κριτική στην τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης στο θέμα, εξαπολύοντας λεκτικά πυρά και κατά του αρμόδιου τομεάρχη Ανδρέα Ξανθού, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Η αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία, δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε. Όφειλε να ακολουθήσει άλλη στρατηγική από αυτή που υποστήριξε. Ο Νοέμβριος του 2020 ήταν κομβικό σημείο για τη χάραξη άλλης πολιτικής, αφού τότε άρχισαν να εκτινάσσονται τα κρούσματα» όπως είπε.

Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος «κατηγορήθηκε κι από συντρόφους του ως αντιεμβολιαστής κι αναρωτήθηκε πού είναι το τείχος ανοσίας, όταν έχουμε 750.000 κρούσματα στις ηλικίες 0 έως 17 χρόνων που θα δημιουργείτο, όπως είχε πει και ο ΣΥΡΙΖΑ; Έπρεπε να δώσουμε έμφαση στον προληπτικό έλεγχο και στη μείωση του κόστους των τεστ. Έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στη φαρμακευτική αντιμετώπιση. Αν δεν είχε φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα αντιικά κι αντικλωνικά φάρμακα, θα μας είχαν κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος».

Γενικεύοντας ανέφερε ότι «η παραγόμενη επιστημονική γνώση πρέπει να είναι ιδιοκτησία της ανθρωπότητας», ενώ ζήτησε «τη συγκρότηση εθνικής φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να αντιπαρατεθεί στο παγκόσμιο και εγχώριο καρτέλ, αλλά και να σπάσει ο φαύλος κύκλος των υπερτιμολογήσεων με τη σιωπηρή συμφωνία του κράτους που ξεκίνησε από την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA