Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρελθόν αποτελεί το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που σημαδεύτηκε από αντεγκλήσεις και τσακωμούς των Προεδρικών με τα μέλη της «Ομπρέλας», την καθαρή νίκη Τσίπρα αναφορικά με τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής αρχηγού και μελών της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και τη διπλή αυτοκριτική Τσίπρα σε ό,τι αφορά στα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ θα σταθώ πάντως στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης, δυο πεδία στα οποία όλοι θυμόμαστε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της «Πρώτης Φοράς Αριστερά» επεδίωξε να κινηθεί για να αποκτήσει τον έλεγχό τους: «Δεν θα έρθουμε να ελέγξουμε τη δικαιοσύνη με δικούς μας δικαστές. Δεν θα έρθουμε να ελέγξουμε τα ΜΜΕ. Αλλά να τα στηρίξουμε με κριτήρια αντικειμενικά και θέτοντας κανόνες πλουραλισμού, αντικειμενικότητας και δημοκρατίας», συμπληρώνοντας λίγο μετά: «Στο γήπεδο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας, της λογοδοσίας, μπορούμε να κερδίσουμε. Και μόνο τότε θα είναι πραγματικά τα πράγματα αλλιώς».

Εγώ αυτό το διάβασα ως ένα «άδειασμα» στον Παύλο Πολάκη που εδώ και τρία χρόνια προειδοποιεί πως η Δεύτερη Φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς, απειλώντας δικαστές, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους. Προφανώς, ο Τσίπρας συνειδητοποίησε πως το μεσαίο χώρο δεν τον κερδίζεις με απειλές και πρακτικές που καταδικάστηκαν εδώ και καιρό σε επίπεδο κοινωνίας. 

Ο εκνευρισμός στο ΚΙΝΑΛ με τη σύνεδρο του ΣΥΡΙΖΑ 

Στο ΚΙΝΑΛ εξοργίστηκαν όταν άκουσαν σύνεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρεται κατά της Φώφης Γεννηματά με απρεπή τρόπο σχολιάζοντας πως η πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Η οργή προκύπτει από το ότι στην πολιτική πιάτσα ήταν γνωστό πως η αείμνηστη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε τη μέρα εκείνης της ψηφοφορίας λόγω θεραπειών που έκανε στο εξωτερικό - ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί να στηρίξει ένα σχέδιο νόμου που απέρριπταν οι τότε συγκυβερνήτες ΑΝΕΛ. Με ανάρτησή του λοιπόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος με δηκτικό ύφος υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί για να ψηφίσει τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις, συμπληρώνοντας πως η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε με ήθος και περηφάνια την πολιτική, χωρίς να την αγγίζουν οι μικρότητες, καταλήγοντας πως «η συμμαχία πιο πολύ τοξική φαίνεται παρά προοδευτική». Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο πιθανή είναι η σύγκλιση των δυο κομμάτων ενόψει εκλογών. 

Η τριμερής με Μπλίνκεν στο Ισραήλ 

Φαντάζομαι παρακολουθείτε τη συζήτηση για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που έχει πάρει «φωτιά» μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μια από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις του επόμενου μήνα είναι αυτή της τριμερούς Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με τη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν όπου θα τεθούν οι βάσεις της περαιτέρω συνεργασίας των τριών πλευρών. Μαθαίνω πως η συνάντηση θα γίνει στο Ισραήλ σε μέρα που θα ανακοινωθεί σύντομα - εκεί κατά τα μέσα Μαΐου - όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Οι υπόλοιποι περιμένουν στο ακουστικό τους! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA