ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/05/2022 10:24

Ρεύμα: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη - Το πλάνο και η πηγή εσόδων για τις ελαφρύνσεις

Το απόγευμα της Πέμπτης, στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις παρεμβάσεις για τις μειώσεις τους λογαριασμούς ρεύματος - Το πλάνο και οι πηγές χρηματοδότησης για να ελαφρυνθούν οι καταναλωτές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρεύμα: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη - Το πλάνο και η πηγή εσόδων για τις ελαφρύνσεις
(πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Σήμερα στις 19.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τις ανακοινώσεις για το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και συνολικά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις αυξήσεις της ενέργειας. Μέχρι και την τελευταία στιγμή συνεχίζονταν οι συσκέψεις των αρμοδίων, με το πλάνο να έχει «κλειδώσει» καθώς έχουν αποφασιστεί οι ακριβείς κινήσεις αλλά και οι πηγές για τα χρήματα που απαιτούνται.

Παράλληλα, αύριο Παρασκευή, στις 8:30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Όπως αποκάλυψε και η στήλη Μαξιμιλιανός στο Reader η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων θα γίνει ουσιαστικά από τρεις πηγές. Αρχικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εν συνεχεία από το ταμείο πράσινης μετάβασης, απ' όπου αντλούνται άλλωστε και τώρα χρήματα για τις επιδοτήσεις που δίνονται. Τέλος, έσοδα αναμένονται και από την φορολόγηση των κερδών των εταιριών ενέργειας. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ποσό κοντά στα 500 εκατ. ευρώ που θα συμβάλουν και αυτά στην ελάφρυνση των καταναλωτών.

Video Loading...

Μάλιστα όπως ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης πέραν των μέτρων που μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει με επιδοτήσεις από το Ταμείο Ρύπων και επιδοτήσεις κατευθείαν από τη ΔΕΗ, θα υπάρξει ευρύτερη παρέμβαση σε κρατικό επίπεδο για να απαλυνθούν οι συνέπειες της αύξησης των τιμολογίων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι θα ήταν «προτιμότερο να πάρουμε χρήματα από τις Βρυξέλλες παρά να παίρνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό». «Όσο λάθος είναι να υποτιμά κανείς το πρόβλημα, γιατί είναι τσουχτερά τα τιμολόγια, και υπάρχει αντίδραση φυσικά από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, άλλο τόσο είναι να παρουσιάζονται διάφοροι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί και να λένε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη, εκείνοι εδώ στην Ελλάδα έχουν μαγικές λύσεις να εξαφανίσουν το πρόβλημα με ένα σφουγγάρι» τόνισε.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΡΕΥΜΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ