ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/05/2022 15:27

Συνέδριο ΝΔ - Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: «Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα κι απειλές»

«Μερικοί στη γειτονιά μας έχουν μια περίεργη τακτική. Πρώτα παρανομώ και μετά διαπραγματεύομαι την παρανομία μου με ένα νόμιμο δικαίωμα δικό σου. Αυτά να τα ξεχάσουν. Αυτά ανήκουν αλλού» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στέλνοντας άλλο ένα αυστηρό μήνυμα στην Αγκυρα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συνέδριο ΝΔ - Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: «Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα κι απειλές»
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ο Νίκος Δένδιας έστειλε αυστηρό μήνυμα στους γείτονες Τούρκους από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα απαντάμε επί του πεδίου». «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε πραγματικότητα την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Για πρώτη φορά μετά το 1947 η Ελλάδα όχι μόνο ισχυροποιεί τις συμμαχίες της αλλά διευρύνει τον εθνικό της χώρο, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και συμφέροντα και μιλάει καθαρά και ξάστερα σε όλους. Η Ελλάδα δεν απειλεί ούτε και απειλείτε - μιλάει ξάστερα μέσα στην Αγκυρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει καθαρά και ξάστερα όχι στις παρακάμερες ή στα σαλόνια των Αθηνών και τα πάνελ των τηλεοράσεων, αλλά μέσα στην Άγκυρα μπροστά στους Τούρκους. Η πατρίδα μας δεν απειλεί κανέναν, αλλά η πατρίδα μας δεν φοβάται κανέναν. Απαντά με τόλμη και με αποφασιστικότητα σε κάθε πρόκληση, σε κάθε είδους πρόκληση. Οι επιτυχίες μας είναι αποτέλεσμα συγκροτημένης στρατηγικής με μια στέρεη βάση. Το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας» είπε αρχικά ο κ. Δένδιας.

Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό

«Και με μια κάθετη αντίθεση στην παρανομία και στην παραβατικότητα. Η χώρα μας είναι σταθερά απέναντι σε κάθε απόπειρα παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Η πατρίδα μας είναι απέναντι σε κάθε επιθετική ρητορική. Απέναντι στην αναχρονιστική προκλητικότητα, απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό είτε νέο-οθωμανικό είτε οποιονδήποτε άλλον.

Χρησιμοποιούμε διπλωματικά και μέσα και με αυτά χτίζουμε δυνατότητα ανάσχεσης. Έχουμε αφήσει πολύ πίσω μας τον βαλκανικό αυτοπεριορισμό που μας χαρακτήριζε για δεκαετίες και χτίζουμε συνεργασίες και συμμαχίες σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη. Πέρα από την Ευρώπη» πρόσθεσε ο κορυφαίος Ελληνας διπλωμάτης.

Θα απαντάμε επί του πεδίου – Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές

«Θέλουμε φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά ας μη γίνονται παρερμηνείες. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε κάθε παραβατικότητα επί του πεδίου. Σε κάθε επιστολή, σε κάθε ανακοίνωση, σε κάθε ρητορική. Γιατί δεν δεχόμαστε ούτε τετελεσμένα ούτε απειλές. Κανενός είδους τετελεσμένα, κανενός είδους απειλές.

Μερικοί στη γειτονιά μας έχουν μια περίεργη τακτική. Πρώτα παρανομώ και μετά διαπραγματεύομαι την παρανομία μου με ένα νόμιμο δικαίωμα δικό σου. Αυτά να τα ξεχάσουν. Αυτά ανήκουν αλλού» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ