Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε 12 μήνες από σήμερα, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πλάνο οκταετίας κι όραμα δεκαετίας για τη χώρα, τονίζοντας ότι το κόμμα του είναι η πιο ισχυρή παράταξη πανευρωπαϊκά σε ό,τι αφορά στον χώρο της κεντροδεξιάς. Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν οι φοροελαφρύνσεις κι επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την «φθηνή αντιπολίτευση».

«Εσείς θα βάλετε την υπογραφή στη νίκη στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα. Από το 18% πήγαμε στο 40% γιατί ανανεωθήκαμε χωρίς να αφήσουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Εθνικός μας στόχος, μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας από την τελευταία φάση ενισχυμένης εποπτείας για να κλείσει το τραυματικό κεφάλαιο της τελευταίας 10ετίας. Θα συνεχιστεί η πολιτική των φοροελαφρύνσεων και η ενεργητική εξωτερική πολιτική» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενους στους συνέδρους της Νέας Δημοκρατίας κι ανήγγειλε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους Ελληνες σηματοδοτεί την απόφασή μας η πολιτική των φοροελαφρύνσεων να συνεχιστεί».

«Δεν ξέρει καλά καλά να υπολογίσει τα ποσά για τα 600 ευρώ που θα επιστραφούν από τους λογαριασμούς και δεν τολμά να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν που είναι ο πραγματικός αίτιος και μιλά για λογαριασμούς Μητσοτάκη» είπε στην επίθεση που εξαπέλυσε στον κ. Τσίπρα προσωπικά αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκεφτείτε να είχαμε την Χριστοδουλοπούλου στον Εβρο, τον Πολάκη στην Υγεία, τους Κοτζιά-Καμμένο στα εξωτερικά και τον Βαρουφάκη στην Οικονομία».

Εξωτερική πολιτική και Κυπριακό

«Θα συνεχιστεί και η ενεργητική εξωτερική πολιτική μας. Πρωταγωνιστική στην πορεία της Ευρώπης για στρατηγική αυτονομία και παραγωγική στο πεδίο της ενέργειας. Γιατί εκεί οι εξελίξεις θέλουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο, γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων αλλά και παραγωγό ενέργειας. Δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς να είναι έτοιμη πάντα ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησίας. Η χώρα δυνάμωσε γεωπολιτικά τα τελευταία 3 χρόνια. Θα πάνω στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για υπογραφή συμφωνιών μετά το Συνέδριο και μετά στις ΗΠΑ. Την επόμενη Πέμπτη η Βουλή θα έχει κυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ και εκεί όλοι θα τοποθετηθούν με την ψήφο τους για το πώς αντιλαμβάνονται τις στρατηγικές συμμαχίες της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω όχι μόνο ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά και ως ο εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά» πρόσθεσε.

Ολομέτωπη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του. Κι αν η στάση του στην πανδημία χαρακτηρίστηκε από υγειονομικό σαμποτάζ η τακτική του σήμερα θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί κοινωνικό σαμποτάζ. Γιατί επιστρατεύει και πάλι αδίστακτα ψέματα για να παραμορφώσει την πραγματικότητα, ζητώντας εθνικές ευθύνες για μια διεθνή αναταραχή και έναν πόλεμο. 

Κατασκευάζοντας μια εικόνα δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδας που μόνο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βλέπει και υποσχόμενος πάλι ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ανακουφίσει έναν πολίτη που δοκιμάζεται. 

Οι αντίπαλοί μας αναζητούν το δικό του κομματικό φιλί στην τεχνητή αναπνοή της δημαγωγίας. Ομως σε ένα βαρύ για τις οικονομικές δυσκολίες κλίμα αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις ακούγονται καλά αλλά φυλακίζουν μυαλά και τότε γεννιούνται οι πλαστές προσδοκίες

Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται και οι λαϊκιστές ξεχνούν γρήγορα όσα έταζαν αφήνοντας τους πολίτες μόνους κάτω από τα ερείπια που έφεραν τα ψέματα. 

Είναι κάτι που ζήσαμε, το πληρώσαμε δεν πρέπει να το ξεχάσουμε δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε. 

Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ που μένει στη μιζέρια. Φέρνουμε Ραφάλ και φρεγάτες. Ούτε γραβάτες ούτε φρεγάτες λέει η άλλη πλευρά. Είναι εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Και αυτή ήταν και θα είναι η τακτική τους με επικεφαλής έναν αρχηγό που δεν ξέρει ούτε καλά καλά να υπολογίσει τα μέτρα για το ρεύμα και τα ποσά έως 600 ευρώ που θα επιστραφούν

Και μιλά για λογαριασμούς Μητσοτάκη γιατί δεν τολμά να μιλήσει για λογαριασμούς Πούτιν που είναι και η πραγματική αιτία των αυξήσεων. Σας προειδοποιώ ότι έρχονται μήνες με ψεύτικα επιχειρήματα που θα πατάνε πάνω σε πραγματικά προβλήματα. Εμείς θα έχουμε 2 ισχυρά όπλα. Τα χειροπιαστά αποτελέσματα της πολιτικής μας και το ήθος της παράταξής μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA