Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πελάτη ευτυχία έπλεε ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της Κυριακής (8/5) και μοίραζε συγχαρητήρια στους άμεσους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με τους περισσότερους από 170.000 συμμετέχοντες να δίνουν το μήνυμα στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου η ικανοποίηση ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη, καθώς το κύμα πολιτών και ψηφοφόρων που έσπευσαν στις κάλπες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, επαναφέροντας το... παλιό ΠΑΣΟΚ σε νέο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και σε θέση ισχύος! 

Διαβάστε ακόμη: ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: «Αναγέννηση» του κόμματος - Ξεπέρασε κάθε προσδοκία οι εσωκομματικές εκλογές με πάνω από 150.000 ψήφους

Ο πρόεδρος του κόμματος, μη μπορώντας να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.

Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.  Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Εξάλλου, νωρίτερα, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως «νέα ψήφο εμπιστοσύνης και γιορτή αναγέννησης της παράταξης» την εσωκομματική ψηφοφορία στο Κίνημα Αλλαγής, όταν και ψήφισε στη Νέα Σμύρνη. Λόγω της τεράστιας προσέλευσης η ψηφοφορία παρατάθηκε ως τις 21:00, όταν και έκλεισαν οριστικά οι κάλπες. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη τόνιζαν ότι απόψε προσήλθε στις κάλπες ένα πολύ μεγάλο μέρος της «πολιτικής προίκας» των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου.

«Δεύτερη ισχυρή νίκη Ανδρουλάκη»

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το όνομα «ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής» προηγείται με μεγάλη διαφορά, όμως η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά πως έτσι κι αλλιώς η σημερινή κινητοποίηση συνιστά εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχείρημα για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές κάλπες και δίνει μια δεύτερη ισχυρή νίκη στο Νίκο Ανδρουλάκη να συνεχίσει στην κατεύθυνση της «ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας» με την «καθημερινή μάχη του συγκεκριμένου».

Η συμμετοχή κάλυψε τις προσδοκίες του κόμματος, καθώς τα μέλη του ΚΙΝΑΛ που προσήλθαν σήμερα στα 600 εκλογικά τμήματα προκειμένου να αποφασίσουν το νέο όνομα, να εκλέξουν νομαρχιακές επιτροπές και τους 4.602 αντιπροσώπους ενόψει του Συνεδρίου, εντυπωσίασε ακόμη και τους πιο ενθουσιώδεις. «Μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», ήταν το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αξίζει να αναφερθεί πως από τις 07.00 το πρωί όταν και άνοιξαν οι κάλπες στα 600 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα μέχρι και τις 09.00 το βράδυ όταν και έκλεισαν ανάγκασαν πολλά από τα στελέχη του κόμματος να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον κόσμο. Ενας από αυτούς και ο Γιώργος Τσούμας, επικεφαλής Δικτύου Νεολαίας ΚΙΝΑΛ: «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική επιστροφή του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ στη δημόσια σφαίρα των πολιτικών πραγματικών πραγμάτων στη χώρα μας». Εξάλλου, τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη μετατράπηκαν για σήμερα σε εκλογικό κέντρο το οποίο μάλιστα, όπως και συνέβη και σε άλλα σημεία, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου έστησε και 2η κάλπη προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Μεγάλη η διαφορά στο όνομα...

Επιπλέον, το όνομα «ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ», η μία από τις δύο επιλογές που έχουν τα μέλη για το νέο όνομα της παράταξης - η δεύτερη είναι να παραμείνει το όνομα ΚΙΝΑΛ - σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όλα τα προγνωστικά, φαίνεται να προκρίνεται με συντριπτική διαφορά. Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος κλήθηκαν σήμερα, Κυριακή, να αποφασίσουν για το νέο όνομα, αλλά και να επιλέξουν τους 4.602 αντιπροσώπους που θα εκπροσωπήσουν τη βάση του Κινήματος στο επερχόμενο συνέδριο στις 20-22 Μαΐου, καθώς και να εκλέξουν τις νέες τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Να σημειωθεί ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή ψηφοφόρων στις κάλπες της 8ης Μαΐου είχε μεγάλη σημασία για το ΚΙΝΑΛ, καθώς η συμμετοχή στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου, όπου ψήφισαν 270.000 μέλη και φίλοι του κόμματος, δεν άφηνε περιθώρια για δραματικές διαφορές στον αριθμό των συμμετεχόντων – η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, «πόνταρε» κατ’ αρχήν στις 100.000 ψήφους και, όπως φαίνεται, ο στόχος όχι μόνο ξεπεράστηκε, αλλά άγγιξε τις 170.000. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κάλπη για την ανάδειξη του νέου ονόματος στήθηκε ακριβώς για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εσωκομματική διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA