Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ύψιστη πολιτική σύγκρουση εξελίσσεται το σκηνικό βίας που έχει στηθεί εδώ και μέρες με τους βανδαλισμούς στο ΑΠΘ. Ετσι, μετά την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «κάλυψη στους καταστροφείς», η Κουμουνδούρου απάντησε, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικες καταστροφές!  

Διαβάστε ακόμη: Αρης Πορτοσάλτε: Οταν κάτι είναι ακριβό μειώνεις την κατανάλωσή του

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει «πως οι καταστροφές στο ΑΠΘ εξυπηρετούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει το πολιτικό αδιέξοδο που δημιούργησε με την εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια». 

Τέλος, επισημαίνει ότι «το Υπουργείο Παιδείας και οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ έχουν την ευθύνη για την αναζήτηση μιας λύσης που δεν θα διαλύει το πανεπιστήμιο, θα σέβεται τις αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων και θα επιδιωχθεί χωρίς αυταρχισμό και κλιμάκωση της βίας». 

Ντροπή να καλύπτουν τους καταστροφείς

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε στραφεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν καταδίκασε την «επιδρομή των μπαχαλάκηδων» στο ΑΠΘ στράφηκε μέσω ανακοίνωσής της η Νέα Δημοκρατία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, «ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την επιδρομή των μπαχαλάκηδων με βαριοπούλες και την καταστροφή του χώρου όπου κατασκευαζόταν βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, βγήκε σήμερα δια της νεολαίας του να καταγγείλει την αστυνομία, που είναι εκεί προκειμένου να προστατέψει το χώρο και να τον αποδώσει στις πανεπιστημιακές αρχές και τους φοιτητές».

Τέλος, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Είναι ντροπή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει τους καταστροφείς. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία και να συνδράμει τις πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ ώστε ο χώρος που με το "έτσι θέλω" βρισκόταν υπό κατάληψη επί 34 χρόνια, να γίνει χώρος μόρφωσης και πολιτισμού». Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη 10 Μαΐου στο ΑΠΘ, τα οποία μάλιστα εκτυλίχθηκαν σε δύο φάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA