Μενού
  • Α-
  • Α+

Επαφές με τους πρώην αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, Σημίτη και Βενιζέλο αναμένεται να έχει στο δρόμο προς το συνέδριο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας και θεωρεί σημαντική την παρουσία των πρώην Προέδρων στο πρώτο συνέδριο υπό τη δική του ηγεσία. Τούτων δοθέντων κρίθηκε σκόπιμο να μιλήσει τηλεφωνικά με τους πρώην Προέδρους: χθες μίλησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ πριν λίγες μέρες υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Σημίτη. 

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπέρ της Αμυντικής Συμφωνίας με ΗΠΑ

Oλα δείχνουν πως ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στο συνέδριο του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα πράξει ο 85χρονος πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

Το ταξίδι Δένδια στο Βερολίνο 

Το ερχόμενο Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα βρεθεί στο Βερολίνο για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση: εκεί θα πραγματοποιηθεί η άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ κι αναμένεται να συζητηθεί τόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία όσο και η πιθανή υποψηφιότητα Σουηδίας και Φινλανδίας στη συμμαχία. Ο οικοδεσπότης, ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ θα απέχει καθότι έχει κορονοϊό, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρουσία του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά την έξαρση των τουρκικών προκλήσεων στον αέρα και το χωρίς προηγούμενο μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών στα ελληνικά νησιά. Με ενδιαφέρον αναμένω το τετ-α-τετ των δυο υπουργών. 

Και Επίσκεψη στη Χάγη 

Μαθαίνω επίσης πως μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί τη Χάγη και τον Ολλανδό ομόλογό του, ενώ θα ζητήσει συνάντηση και με τον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Θυμίζω ότι ο Δένδιας είναι ένας εκ των υπουργών Εξωτερικών που υπέγραψε το αίτημα για διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στην περιοχή της Αζοφικής

Το σημερινό ντέρμπι στη βουλή για την αμυντική συμφωνία 

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση αρχηγών αναμένεται σήμερα στη Βουλή με αφορμή την κύρωσης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ. Η κύρωση γίνεται τέσσερις μέρες πριν τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο του Πρωθυπουργού με τον Τζο Μπάιντεν. Εικάζω πως οι τόνοι θα ανέβουν στα θέματα ενέργειας κι ακρίβειας, οπότε θεωρώ πως η κριτική για την αμυντική συμφωνία θα μετριαστεί. Και αν κρίνω πως στην Επιτροπή της βουλής περισσότερο ενδιαφέρον δόθηκε στην απάντηση Δένδια στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καταλαβαίνω πως τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Εκτός αν διαψευστώ που δεν το πολυ-νομίζω. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA