Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος πλησιάζει με τις κάλπες ανά την Ελλάδα να ανοίγουν στις 8:00 το πρωί της Κυριακής, 15 Μαΐου. Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά κέντρα και η διαδικασία είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι και τις 8:00 το απόγευμα. Σχολιάζοντας τη διαδικασία ο πρόεδρος του κόμματος και μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, τόσο για το κόμμα, αλλά και για την πολιτική σκηνή γενικότερα.

Διαβάστε ακόμη: Αλέξης Τσίπρας: Να στείλουν συστημένο λογαριασμό στον Μητσοτάκη οι πολίτες

Φιλοξενούμενος στον ΑΝΤ1, ο κ. Τσίπρας αφού επισήμανε ότι όλοι και όλες μπορούν να ψηφίσουν αύριο για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η εσωκομματική διαδικασία διεξάγεται σε περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών «περνάει εξαιρετικά δύσκολα με την ακρίβεια», «άρα δεν θα μπορούσαμε να μη συνδέσουμε τη διαδικασία ισχυροποίησης του κόμματος μας με τις πολιτικές εξελίξεις». 

Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, όλους όσοι ενστερνίζονται τις διακηρυκτικές αρχές του κόμματος. «Έχει τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης να έρθει στις διαδικασίες μας και να στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πολιτικό σκηνικό που πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε. Τόνισε ότι δεν καλεί τους πολίτες να έρθουν απλά να ρίξουν μια ψήφο και να φύγουν, σημειώνοντας ότι τα μέλη που εγγράφονται θα έχουν ενεργή συμμετοχή και σε άλλες κρίσιμες αποφάσεις το επόμενο διάστημα, όπως στην περίπτωση εκλογών όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν με ποιον και με ποιο πρόγραμμα θα μπει το κόμμα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία

Στις εκλογές της Κυριακή, δικαίωμα ψήφου για πρόεδρο έχουν όλοι και όλες από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Μάλιστα όπως έχει επισημανθεί μπορεί ο καθένας να εγγραφεί μέλος του κόμματος ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα. 

  • Οσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.
  • Οσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί ως τις 21/3/2022 αλλά θα βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα αλλά ΜΟΝΟ για πρόεδρο.

Δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022. Ψηφίζουν, δε, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. 

Εάν τυχόν τα μέλη αυτά βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν τότε θα έχουν δικαίωμα ψήφου ΜΟΝΟ για την εκλογή προέδρου.

Σημειώνεται πως για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ ενώ κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA