Μενού
  • Α-
  • Α+

Το δικό του μήνυμα για τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μέσω ανάρτησής του στα social media. Ο Μπάιντεν έκανε λόγο για «τιμή του» και συνόδευσε την ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter μαζί με μια φωτογραφία των δύο πολιτικών ηγετών με τις συζύγους τους.

Διαβάστε ακόμη: «Αλλάζουμε γραβάτες;» Οταν ο Τζο Μπάιντεν πήρε την «ελληνική» γραβάτα του Τέρενς Κουίκ - Τη φόρεσε στη συνάντηση με Μητσοτάκη

«Ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ», έγραψε χαρακτηριστικά λίγες ώρες μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κλίμα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Τζο Μπάιντεν ήταν εξαιρετικά καλό και όταν έκλεισαν οι πόρτες του οβάλ γραφείου για τους δημοσιογράφους, ενώ η ατζέντα ήταν ευρεία με όλα τα καυτά θέματα. Η φιλοξενία που επιφύλαξε το ζεύγος Μπάιντεν στο ζεύγος Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο ήταν τόσο εγκάρδια που προκάλεσε αίσθηση, ενώ τις λεπτομέρειες είχε επιμεληθεί ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος. Αυτό φάνηκε κι από την ξεκάθαρου συμβολισμού ενδυματολογική επιλογή της γραβάτας με το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της ελληνικής σημαίας που φόρεσε για να υποδεχτεί τον Ελληνα πρωθυπουργό στο οβάλ γραφείο, αλλά και το χιούμορ που έκανε ο ίδιος με το παρατσούκλι που του έχει «κολλήσει» η ελληνοαμερικανική κοινότητα «Τζο Μπαϊντενόπουλος» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά ότι τους δεσμούς του με την κοινότητα θα καταδείκνυε καλύτερο το «Μπαϊντενάκης».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA