«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν ένας πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου, μια απώλεια για το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για τον θάνατο του μεγάλο συνθέτη. Εμείς οι Έλληνες, προσθέτει ο πρωθυπουργός, ξέρουμε «ότι το δεύτερο όνομά του ήταν Οδυσσέας», αυτό «σημαίνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στους Δρόμους της Φωτιάς. Από εκεί θα μας στέλνει πάντα τις νότες του».
Διαβάστε ακόμη: Ανδρουλάκης: Ισορροπημένη η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Θα φανεί αν κερδίσαμε από την επίσκεψη στις ΗΠΑ
«Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν είναι, πια, κοντά μας. Για όλον τον κόσμο, η θλιβερή είδηση δηλώνει πως το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχασε τον διεθνή Vangelis. Τον πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου, των Όσκαρ, της Μυθωδίας και των μεγάλων επιτυχιών. Για εμάς του Έλληνες, όμως, που ξέρουμε ότι το δεύτερο όνομά του ήταν Οδυσσέας, σημαίνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στους Δρόμους της Φωτιάς. Από εκεί θα μας στέλνει πάντα τις νότες του».
Το δικό του αποχαιρετισμό απηύθυνε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας: «Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε ένας σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης που διέπρεψε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα προσέφερε στη Μουσική, στον Πολιτισμό και στην Ελλάδα. #RIP #Vangelis», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
- «Αθήνα, ξύπνα σήμερα θα δεις τους Metallica»: Η ανάρτηση του James Hetfield λίγες ώρες πριν το live στο ΟΑΚΑ
- «Θα υπάρξουν κι άλλοι απεργοί πείνας»: Μια μέρα με τα μέλη της Κοινότητας Προσφυγικών Αλεξάνδρας
- Η αδίστακτη Μαρία Παπαδάκη και η «άγρια κατακρεούργησιν αρτιγέννητου βρέφους»
- Φως στο Τούνελ: Εξαφάνιση Ηλία Πανταζή - Από το Σίδνεϊ άστεγος στη Μεταμόρφωση
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.