Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο... επιχείρημα χρησιμοποιεί τώρα το Βρετανικό Μουσείο για να πάει... κόντρα στην πιθανή επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Αυτή τη φορά οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι δεν αποκόλλησαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά τα βρήκαν πεταμένα στα ερείπια. Η άποψη αυτή ακούστηκε στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στην Unesco και έτσι δίνεται μία νέα τροπή στη διαμάχη Ελλάδας και Βρετανίας. 

Διαβάστε ακόμηΕκλογές: Τα 3 συν 1 επιχειρήματα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Οι Βρετανοί, δηλαδή, ενώ - από τη μία εμφανίζονται διατεθειμένοι να συζητήσουν το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, από την άλλη - μέσω του Βρετανικού Μουσείου - «παγώνουν» τα πάντα. Δεν είναι καθόλου τυχαία, μάλιστα, η δήλωση του αναπληρωτή διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Δρ. Τζόναθαν Γουίλιαμς, ότι «τα περισσότερα ανασύρθηκαν από τα ερείπια γύρω από τον Παρθενώνα. Αυτά τα αντικείμενα δεν αφαιρέθηκαν από το μνημείο όπως υποστηρίζουν».

Την πληρωμένη απάντηση, βέβαια, έδωσε μέσω επιστολής της στον Guardian η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Λίνα Μενδώνη αναφέρει: «Με την πάροδο των ετών, οι ελληνικές Αρχές και η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχουν αποδείξει με ακλόνητα επιχειρήματα τα αληθινά γεγονότα γύρω από την αφαίρεση των γλυπτών του Παρθενώνα». Και συνεχίζει: «Ο Λόρδος Έλγιν χρησιμοποίησε παράνομα και άδικα μέσα για να κατασχέσει και να εξάγει τα γλυπτά του Παρθενώνα χωρίς πραγματική νόμιμη άδεια για να το πράξει, σε μια κατάφωρη πράξη κλοπής κατά συρροή».