Μενού
  • Α-
  • Α+

Για αναγκαιότητα εμβολιασμού των ευάλωτων ομάδων εκ νέου από τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση για την προστασία από τον κορονοϊό μετά το τέλος του καλοκαιριού. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως γίνονται επαφές με τις εταιρείες για το εμβόλιο ενώ τόνισε πως ο στόχος είναι να γίνεται μία δόση, ετήσια όπως με εκείνο της γρίπης και να μην χρειάζονται επαναληπτικές.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Πλεύρης: Τα δύο σενάρια για μέτρα που εξετάζονται για τον Σεπτέμβριο 

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, κοινή επιθυμία όλων των υγειονομικών αρχών είναι τον Σεπτέμβριο να υπάρξει ένα εμβόλιο, το οποίο θα είναι στη λογική του εμβολίου της γρίπης. Να μην απαιτούνται επαναληπτικές δόσεις, αλλά να είναι ετήσιο. «Η κατεύθυνση είναι να πάμε εκεί και να αφορά συνολικά τον πληθυσμό (και τα παιδιά)», είπε, τονίζοντας ότι το Σεπτέμβριο θα υπάρξει αναγκαιότητα εμβολιασμού, σίγουρα για τον γενικό πληθυσμό και για τις ευάλωτες ομάδες.

«Ωστόσο, ενδεχομένως να μην έχουμε το ένα εμβόλιο και να συνεχίσουμε να έχουμε χαρακτηριστικά επαναληπτικών δόσεων. Ευελπιστώ ότι άμεσα δηλαδή και μέσα στον Ιούνιο όλο αυτό θα έχει ξεκαθαρίσει γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε και οι πολίτες από τώρα ποιος είναι ο προγραμματισμός εμβολιασμού το φθινόπωρο. Οι πιθανότητες είναι συντριπτικές ότι θα υπάρξει αναγκαιότητα εμβολιασμού», διευκρίνισε.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης που σχολίασε φιλοξενούμενος στον ANT1 πως: «Για τον κορονοϊό, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει «επικαιροποιημένη» δόση εμβολίου, που να αντιμετωπίζει και τις παραλλαγές, οπότε αυτό που τώρα συζητάμε με ορίζοντα μέχρι τον χειμώνα είναι κάποια «ενισχυτική» δόση εμβολίου, σε μικρότερη ομάδα πληθυσμού από ότι μέχρι τώρα, ηλικίας άνω των 65 ετών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA