Μενού
  • Α-
  • Α+

Μήνυμα μηδενικής ανοχής στις απρόκλητες επιθέσεις και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας εξέπεμψε προς την Τουρκία ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, στη σκιά της νέας κλιμάκωσης της έντασης, στέλνοντας σήμα ότι οι λεονταρισμοί εκθέτουν την Αγκυρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος Αθήνας και Άγκυρας έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αντίθετα μένουμε ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα και στις σχέσεις καλής γειτονίας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να μην κλείνει τους διαύλους επικοινωνίας με τη γείτονα δεν πρέπει να μεταφράζεται επουδενί ως διάθεση εκπτώσεων στα δίκαιά της, ενώ διαμήνυσε πως όσο η Άγκυρα εμμένει στην αναθεωρητική πολιτική τόσο και η Ελλάδα θα την εκθέτει διεθνώς. «Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και ταυτόχρονα δε σημαίνει ότι δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς σε όλα τα φορά όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας», πρόσθεσε εμφατικά.

Με ταυτόχρονους αποδέκτες την τουρκική ηγεσία αλλά και τους εταίρους και συμμάχους μας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε την προσήλωση της Ελλάδας στη διεθνή νομιμότητα και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας. «Η δυνατή Ελλάδα βέβαια ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε έτσι από τους γείτονες μας νέους λεονταρισμούς αλλά όσο αυτοί απειλούν τόσο εκτίθενται και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν τόσο περιθωριοποιούνται. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η γεωγραφία μας θέλει  δίπλα δίπλα όμως δυστυχώς εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντι μας, απέναντι στο διεθνές δίκαιο, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ΝΑΤΟ», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA