ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/05/2022 08:04

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη ενέργεια η κατάληψη ελληνικών τάνκερ στο Ιράν

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ενέργεια κατάσχεσης των δύο ελληνικών πλοίων στο Ιράν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη ενέργεια η κατάληψη ελληνικών τάνκερ στο Ιράν
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ενέργεια κατάσχεσης των δύο ελληνικών πλοίων στο Ιράν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, «η κατάσχεση των δυο ελληνικών πλοίων στο Ιράν αποτελεί μια απαράδεκτη ενέργεια από πλευράς των τοπικών αρχών, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αντίποινο για την παρακράτηση ρωσικού πλοίου, με ιρανικό φορτίο, που έλαβε χώρα από τις ελληνικές αρχές πριν μέρες στην Κάρυστο».

Διαβάστε ακόμη: Φρουροί της Επανάστασης: Στα άδυτα του «βαθέους κράτους» του Ιράν που κατέλαβε τα ελληνικά δεξαμενόπλοια

«Παρακολουθώντας με ανησυχία την εξέλιξη του περιστατικού», αναφέρει ο κ. Σαντορινιός που ζητά εκ μέρους του κόμματός του από την ελληνική κυβέρνηση: «Να διασφαλίσει, ως οφείλει, την ασφάλεια των Ελλήνων επιβαινόντων ναυτικών και την άμεση επιστροφή των δυο πλοίων ελληνικής σημαίας. Οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το νομικό πλαίσιο της παρακράτησης του ρωσικού πλοίου, καθώς και των αξιώσεων που έχουν εγερθεί κατά αυτού. Επίσης οφείλει να επιδείξει απόλυτη διαφάνεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με την επιχείρηση μεταφόρτωσης του πετρελαϊκού φορτίου από το συγκεκριμένο κατασχεθέν πλοίο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ