ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/05/2022 20:10

ΣΥΡΙΖΑ: Γραμματέας εκλέχθηκε η Ράνια Σβίγκου με ποσοστό 77%

Με ποσοστό 77% η Ράνια Σβίγκου εκλέχθηκε ως η νέα γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Αναπληρωτής γραμματέας ο Γιώργος Βασιλειάδης - Νωρίτερα η απόφαση Τσίπρα να στηρίξει Σβίγκου προκάλεσε αντιδράσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: Γραμματέας εκλέχθηκε η Ράνια Σβίγκου με ποσοστό 77%
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την καταμέτρηση για την εκλογή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς επίσης και για τη νέα Πολιτική Γραμματεία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα, τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη αντίστοιχα, συγκέντρωσαν ποσοστό 77%.

Συνολικά ψήφισαν 299, ενώ τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • Εγκυρα: 298
  • Λευκά 70
  • Άκυρα 1
  • Υπέρ 228

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τη Ράνια Σβίγκου για νέα γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και «μουρμούρες» εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ένας από αυτούς που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι και ο Παύλος Πολάκης, με τον Κρητικό βουλευτή να επικρίνει την επιλογή Τσίπρα, καθώς φέρεται να υπενθύμισε ότι ήταν ένα στέλεχος που στάθηκε απέναντι στη διεύρυνση του κόμματος και στην εισήγηση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε έντονο ύφος στον Παύλο Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν εκφράζει εκείνος, ούτε και κανένας άλλος το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα συνολικά.

Οι ενστάσεις όμως στην επιλογή της κυρίας Σβίγκου ήταν αρκετές τόσο από τους λεγόμενους «προεδρικούς», όσο και από την «Ομπρέλα», με χαρακτηριστική να είναι η παρέμβαση του Θοδωρή Δρίτσα, που εξέφρασε ένα μέρος της «Ομπρέλας» και όχι το σύνολο της. Ο πολύπειρος βουλευτής Πειραιά, υποστήριξε ότι η πρόταση του προέδρου δεν είναι αρκετά «συνθετική». Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε ξανά με σθένος την επιλογή του, τονίζοντας ότι η όποια πρόταση στηρίχθηκε σε αντικειμενικά κριτήρια και όχι ανάλογα με το ποιος ανήκει σε ποια ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΑΝΙΑ ΣΒΙΓΚΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ