Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς σταματημό, οι Τούρκοι συνεχίζουν σε όλα τα επίπεδα να προκαλούν και να προσπαθούν να βγάλουν από τη... μύγα ξύγκι. Αυτή τη φορά τους... έφταιξε ο Νίκος Δένδιας και το «προκλητικό» του tweet για την Αγία Σοφία. Μάλιστα, προχωρούν την προπαγάνδα τους στο επόμενο επίπεδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το «τιτίβισμα» του κορυφαίου Ελληνα διπλωμάτη κρύβει μέσα του «επεκτατική πολιτική»!

Η επίθεση ήρθε από το περιβάλλον του Χουλουσί Ακάρ με το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, να «βράζει» μετά τις δηλώσεις του για την επέτειο της άλωσης της Πόλης. Το τουρκικό ΥΠΕΘΑ προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων, καταλογίζοντας στον κ. Δένδια επεκτατικές βλέψεις, την ώρα που το μήνυμά του καυτηριάζει τον βανδαλισμό που γίνεται στο ιερό σύμβολο της χριστιανοσύνης από την ημέρα που μετατράπηκε σε τζαμί. «Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την Ιστορία», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Δεν άργησαν λοιπόν οι Τούρκοι να «ανακαλύψουν» σκιές στα λεγόμενα του Ελληνα υπουργού εξωτερικών και με μπαράζ αναρτήσεων, το τουρκικό υπουργείο αναφέρει ότι «αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη».  «Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Πορθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA