Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση της Ελλάδας στις απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος έκανε λόγο για αμφισβήτηση κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο, παρουσιάζοντας μέχρι και χάρτη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Η ελληνική πολιτεία αντιμετωπίζει άμεσα τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις. Πρόκειται για απειλές που έρχονται σε απευθείας σύγκρουση με διεθνείς συνθήκες, είναι ανιστόρητες και δεν εδράζονται πουθενά» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Real FM.

Διαβάστε ακόμη: Υπουργείο Άμυνας: Προειδοποιήσεις για «θερμό καλοκαίρι» στα νησιά και στον Έβρο με τουρκικές προκλήσεις

Ο κ. Οικονόμου διεμήνυσε, επίσης, ότι «η χώρα δεν θα κάνει κανένα βήμα πίσω σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και είναι αναφαίρετο δικαίωμά της η αμυντική θωράκιση των νησιών».

Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τόνισε: «Η Ελλάδα έχει υποβαθμίσει το καθεστώς των νησιών, επομένως η Ελλάδα πρέπει να αφοπλίσει αυτά τα νησιά. Διαφορετικά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία». Για τη στάση των Ελλήνων πολιτικών απέναντι στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου είπε ότι «νομίζουν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους αν δεν επιτίθενται στην Τουρκία 5-10 φορές την ημέρα...».

Δεν δίστασε μάλιστα στο παραληρηματικό του κρεσέντο να παρουσιάσει και χάρτη με τα ελληνικά νησιά που αμφισβητούν οι Τούρκοι, ζητώντας με προκλητικό τρόπο να προχωρήσει η αποστρατικοποίησή τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «έκαναν lobbying στις ΗΠΑ κατά ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ. Βάζουμε τέλος στον μηχανισμό συνομιλιών με την Ελλάδα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA