Μενού
  • Α-
  • Α+

Στροφή 180 μοιρών έκανε η Γερμανία ύστερα κι από τις εξηγήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον καγκελάριο Ολαφ Σολτς. Η Γερμανία, η οποία μέχρι χθες φάνηκε να τηρεί ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία λέγοντας ουσιαστικά «βρείτε τα μεταξύ σας», πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της χώρας μας. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας σε ερώτηση που του απηύθυνε ο ανταποκριτής του Open στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, η ισχυρή χώρα του ευρωπαϊκού βορρά, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας και του διεθνούς δικαίου.

Κληθείς να σχολιάσει τι απάντησε ο Ολαφ Σολτς στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του παρέθεσε αναλυτικά τις τουρκικές προκλήσεις και τις προβοκάτσιες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας «Συμφώνησαν οι δύο ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προβοκάτσιες και να υπάρχει σεβασμός στα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Παραβιάσεις και υπερπτήσεις είναι λάθος. Δεν γίνεται ανεκτό από τη γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά.

Ετσι λοιπόν, ύστερα από την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Γαλλίας δια στόματος Εμανουέλ Μακρόν, και η Γερμανία τάσσεται στο πλευρό της χώρας μας. Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ: «Ο Ελληνας πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της. Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών - μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ.: οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA