Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. «Φταίει το καθεστώς Μητσοτάκη για το δράμα χιλιάδων νοικοκυριών. Έχουν πέσει σαν τις ακρίδες στον δημόσιο πλούτο και αδιαφορούν που χρωστάνε 380 εκατ. Ο Μητσοτάκης μετατρέπει την Ελλάδα από μέτοχο της ειρήνης σε συμμέτοχο του πολέμου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Διαβάστε ακόμη: ΥΠΕΞ: Τι απαντά στις καταγγελίες για παραποίηση εγγράφου της δικογραφίας Novartis

«Η ευθύνη για τη δραματική κατάσταση στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο. Είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά που έχει αναλάβει τις τύχες της χώρας δυστυχώς στη χειρότερη και πιο δύσκολη στιγμή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σχολίασε πως η κυβέρνηση λέει πως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα ενώ ποτίζουν τα κλεφτόδεντρα της αισχροκέρδειας», σχολίασε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F563633538649889%2F&show_text=false&width=560&t=0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση σαν ανώνυμη εταιρία, τώρα τελευταία διαχειρίζεται και τα εθνικά μας θέματα, την εξωτερική μας πολιτική, σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ. Ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική, που μας βάζει όλο και πιο βαθιά σε κινδύνους. Αποφασίζει, διατάζει και μαθαίνουμε όλοι από τρίτους κρίσιμες αποφάσεις, που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ακούσαμε προχθές από τον Γερμανό Καγκελάριο ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε από μόνος του να δώσει η Ελλάδα κρυφά και άλλα βαριά οπλικά συστήματα, ακόμη και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία».

«Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει. Και για να φύγει πρέπει να γίνουν εκλογές. Το συντομότερο. Και τις εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όχι με μια ψήφο αλλά με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο καθαρή Όσο πιο καθαρά τόσο μεγαλύτερη η δύναμη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης να στηρίξει ξανά τη κοινωνία στα πόδια της» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Γιάννης Οικονόμου: Οφειλε τουλάχιστον να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους της Λέσβου

«Ο κ. Τσίπρας, στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό ζήτημα καταστροφικά. Δέσμιος αφελών ιδεοληψιών, προέβη σε μια μια σειρά ολέθριων πειραματισμών σε βάρος τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και των μεταναστών. Σήμερα είδε από κοντά το έργο της κυβέρνησης στη μείωση και διαχείριση των ροών, την οργάνωση των καταυλισμών, τη μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά και την αποσυμφόρηση της ακριτικής Ελλάδας. Μια πολιτική που βασίζεται σε υποδομές που γίνονται με διεθνείς διαγωνισμούς και όχι απευθείας αναθέσεις όπως προέβλεπαν οι διατάξεις που η κυβέρνησή του είχε θεσμοθετήσει. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποφύγει τη σύγκριση με τα τραγικά πεπραγμένα του. Όφειλε τουλάχιστον να ζητήσει ένα συγγνώμη από τους κατοίκους της Λέσβου» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA