Η επέμβαση της πολιτείας στη φωτιά στην Βούλα ήταν άμεση, είπε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Παράλληλα τόνισε πως είναι σημαντικό το θέμα της αποψίλωσης που αποτελεί ένα συνολικό κομμάτι μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και ότι χιλιάδες στρέμματα πρέπει να καθαρίζονται από πολλούς φορείς.
Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βούλα: «Ενα πουλί φταίει, άρπαξαν τα φτερά του»
«Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποψιλώσει τα δικά του σημεία του οικοπέδου. Επίσης υπάρχουν οι κοινόχρηστοι χώροι που θα πρέπει ο δήμος να αποψιλώσει» είπε ο κ. Πατούλης στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε: «θα πρέπει όλοι να κάνουν την δουλειά τους, προφανώς και οι δήμοι, αλλά υπάρχει και η ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη». Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή ευθύνης του ΔΕΔΔΗΕ και τόνισε ότι η επιχείρηση δεν φρόντισε να αποψιλώσει το οικόπεδό της. Για τον ρόλο της Περιφέρειας ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι στο κομμάτι που της αναλογεί έκανε σωστά τη δουλειά της και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών με την ίδρυση υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής.
- Το βίντεο-σοκ από τη Μήλο που κόβει την ανάσα: Τουρίστρια «παγιδευμένη» στα βράχια του Σαρακήνικου
- Βενεζουέλα: Μέσα στη σαθρή «ανατομία» των κτιρίων που έπεσαν - Γιατί δεν άντεξαν τον διπλό σεισμό
- «Προσγειώνονται» στα 5.000 ευρώ οι μισθοί στην TV - Βερύκιος: «Προετοιμαστείτε οι μπροστινοί»
- «Βράζουν» από τον καύσωνα 130 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη: Πώς το φαινόμενο επηρεάζει την Ελλάδα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.