Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία... Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε νέες προκλητικές του δηλώσεις τραβά το σκοινί, λέγοντας πως το καθεστώς των νησιών στο Αιγαίο θα συζητηθεί, εάν οι Ελληνες δεν εγκαταλείψουν τις παραβιάσεις. 

Σε κοινές δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε σειρά προκλήσεων, ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

  • Η Ελλάδα έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας. Κάθε μέρα βγαίνουν και επιτίθενται στην Τουρκία.
  • Η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο είναι αμφισβητούμενη.

Επιπλέον ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ειρωνικά στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και το υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια περί τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας: «Έχουν μεγάλη επιτυχία στο κλάμα». 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «θα συζητηθεί η κυριαρχία ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις», ενώ πρόσθεσε πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Εμείς έχουμε στείλει δυο επιστολές με τις θέσεις μας στα Ηνωμένα Έθνη. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, τότε θα συζητηθεί η κυριαρχία τους. Επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν νομικά, γίνονται νευρικοί, δίνουν βλακώδεις απαντήσεις, κάνουν δημαγωγία. Λένε πως η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας, οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών» είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA