ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/06/2022 15:50

Νίκος Παναγιωτόπουλος σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων: Η αντικατασκοπεία και το ελβετικό τυρί

Κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις και για το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού, σε σχέση με τη διάταξη στη Λέσβο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νίκος Παναγιωτόπουλος σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων: Η αντικατασκοπεία και το ελβετικό τυρί
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Επίθεση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διακινούν απόρρητες πληροφορίες για την αμυντική διάταξη της Ελλάδας, μετατρέποντας τα Επιτελεία σε «ελβετικό τυρί», εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις και για το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού, σε σχέση με τη διάταξη στη Λέσβο.

Διαβάστε ακόμη: Σχέδιο «θερμοστάτης»: Bonus σε νοικοκυριά και Δημόσιο για τη μειωμένη κατανάλωση στο ρεύμα

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα επιτελεία. Είναι ένα πρόβλημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες "ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο"».

Video Loading...

Παναγιωτόπουλος: Διάχυτη ανησυχία για ενδεχόμενη απειλή της Ρωσίας

Νωρίτερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε αναλύσει στην επιτροπή το περίγραμμα του οπλικού υλικού που έστειλε η χώρα μας στην Ουκρανία στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός δήλωσε πως στις 24/2 συνήλθε το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να παράσχει συνδρομή στην Ουκρανία στο πλαίσιο της εναρμόνισης της χώρας με τις αποφάσεις των ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος στο τι έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει ως βοήθεια οι ίδιοι οι Ουκρανοί, ο υπουργός ανάφερε πως αιτήθηκε πυροβόλα διαμετρήματος 155 και 122 χιλιοστών, πυρομαχικά και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών (που δεν στείλαμε όμως είπε), τεθωρακισμένα και άρματα μάχης και μεταφοράς στρατιωτών, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ, συστοιχίες βλημάτων.

«Το ΝΑΤΟ έχει ενεργοποιήσει μέτρα κλιμάκωσης της αντίδρασης. Υπάρχει διάχυτη ανησυχία για ενδεχόμενη απειλή της Ρωσίας της εδαφικής κυριαρχίας και άλλων συμμάχων και έτσι αποφασίστηκε η σημαντική ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αμυντικής του διάταξης με σταδιακή ανάπτυξης δυνάμεων σε αμυντική διάταξη σε 8 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Έτσι προέκυψε και η ανάγκη αποστολή υλικού στην Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος προσέθεσε επίσης πως για το υλικό που έχει αποστείλει η χώρα μας στην Ουκρανία θα λάβει αποζημίωση, την οποία έχει αιτηθεί ήδη από τις 11/3 και αναμένεται να λάβει 7,7 εκατ. ευρώ. « Εμείς αποφασίσαμε να εναρμονιστούμε με τους συμμάχους και συνεχίζουμε να στηρίζουμε Ουκρανία, η εθνική αυτή θέση ήταν ξεκάθαρη από τη πρώτη στιγμή. Αν κάποιοι έχετε άλλη άποψη να το πείτε ευθαρσώς», σημείωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΒΟΥΛΗ ΡΩΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ