Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα επίθεση στην Ελλάδα έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου βρέθηκε μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για την άσκηση EFES 2022. Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε στην Ελλάδα με νέο παραλήρημά του, λέγοντας: «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά» και κάλεσε τη χώρα μας να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά της και να συμμορφωθεί (με το Διεθνές Δίκαιο! 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Η απάντηση της Αθήνας στη «Γαλάζια Πατρίδα» - Αυτοί είναι οι 16 χάρτες με τις τουρκικές διεκδικήσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε έμμεση αναφορά και στη Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την Ελλάδα «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει και να απογοητευθεί όπως έκανε πριν από έναν αιώνα». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Φορώντας μπλε τζόκεϊ και ένα μπουφάν του Ναυτικού, ο Ερντογάν είχε σύντομη επικοινωνία με υπουργούς Άμυνας χωρών που παρευρέθηκαν, καθώς και με τους αρχηγούς των επιτελείων. Σε ένα αδιανόητο κρεσέντο απειλών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και νέα προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει… τουρισμό στα νησιά και πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ερντογάν: «Δεν αστειευόμαστε – Σταματήσετε να εξοπλίζετε τα νησιά»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένοντας στους έωλους ισχυρισμούς του, κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, λέγοντας πως… δεν αστειεύεται, ενώ για ακόμη μια φορά επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά. Αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας) είναι αποφασισμένοι, αν πουν κάτι, κρατούν τον λόγο τους».

Όπως είπε, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έδειξε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στον κόσμο κρέμονται από μια κλωστή. «Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λυπούμαστε που καταπατώνται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να μπουν στην ατζέντα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ερντογάν, είναι σαφές ότι δεν θα το καταφέρουν. «Θα δώσουν λογαριασμό γι’ αυτό ενώπιον της ιστορίας. Αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας να ζητήσει εξουσιοδότηση για το Καστελόριζο, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικά ταξίδια στα νησιά» πρόσθεσε.

 Απειλές Τσελίκ στην Ελλάδα 

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος παρακολούθησε επίσης την άσκηση «ΕΦΕΣ 2022» σε ανάρτησή του στο Twitter απειλεί με αισχρό τρόπο την Ελλάδα. «Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» έγραψε, ανεβάζοντας φωτογραφίες από την άσκηση.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ελικόπτερα του στρατού ξηράς, με τεθωρακισμένα και πυροβολικό, με αποβατικά πλοία και στρατιώτες ειδικών δυνάμεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να καταστρέφουν με ρουκέτες ένα ραντάρ, καθώς και πυρά πυροβολικού από τις τουρκικές κορβέτες κλάσης ADA.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA