Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είναι ώρα για εθνική συσπείρωση απέναντι σε απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή διαχείριση και διαρκείς παρεμβάσεις για την εξασφάλιση δημιουργικής και ομαλής καθημερινότητας», τόνισε απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στην τελετή απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Αναφερθείς στην Τουρκία, τόνισε: «Έχουμε ένα γείτονα που όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται».

«Έχουμε πόλεμο στην Ευρωπαϊκή ήπειρο κάτι αδιανόητο πριν ένα χρόνο, έχουμε πρωτοφανή ενεργειακή αναστάτωση, αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο έχουμε επισιτιστικό κίνδυνο, έχουμε πληθωρισμό που τρώει το εισόδημα των νοικοκυριών σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι «ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος», για να συμπληρώσει: «Και αυτή τη σταθερότητα, που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια, είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω». Επανέλαβε δε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.  Είχε προηγηθεί ένα κρεσέντο απειλών από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος κλιμακώνοντας την προκλητικότητά του, έκανε σειρά αναρτήσεων στο Twitter στα ελληνικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA