Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα παρέμβαση για τα καύσιμα προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Αυτή θα ανακοινωθεί όταν θα είναι ξεκάθαρο το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει», συμπλήρωσε. 

Διαβάστε ακόμη: Power pass: Ανοίγει η πλατφόρμα - Αίτηση σε 6 βήματα για επίδομα ρεύματος

Εστιάζοντας στο θέμα της ακρίβειας ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για παγκόσμιο φαινόμενο και σύνθετο πρόβλημα, καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Υπογράμμισε όμως πως, τηρουμένων των αναλογιών κι αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση, η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο.

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, είπε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα, γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί «να κρατήσουμε δυνάμεις». Σε ό,τι αφορά την αισχροκέρδεια τόνισε ότι τόσο οι έλεγχοι όσο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι συνεχή.