Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο στόχαστρο των ΜΜΕ στην Τουρκία τα οποία πρόσκεινται στην κυβέρνηση και στηρίζουν την ακραία πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει τεθεί ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος που προέρχεται από τους κόλπους του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στην Τουρκία, επιμένει να... τάσσεται υπέρ της ειρήνης και να μη συντάσσεται με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και των κορυφαίων υπουργών και πολιτικών του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Έτσι, ο φιλοκυβερνητικός τύπος, του επιτίθεται και του καταλογίζει ότι «έχει έρωτα με την Ελλάδα». 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Συνεχίζει τις προκλήσεις - «Πάμε κολυμπώντας στο Καστελόριζο - Παράδοξο να ανήκει στην Ελλάδα»

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το κυπριακό SigmaLive, η εφημερίδα Yeni Safak δημοσίευσε ένα άρθρο που φέρει τον τίτλο «Ο Ιμάμογλου που δεν έβγαλε μιλιά για τον εξοπλισμό των νησιών από την Ελλάδα, κάλεσε σε ειρήνη, όταν η Τουρκία εξέφραζε την αντίδραση της». Στο εν λόγω κείμενο, ο συντάκτης αναφέρει πως «καθώς η κρίση για τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζεται κι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προειδοποιούσε με σκληρή γλώσσα την Ελλάδα, ο Ιμάμογλου έλεγε «ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος και μας χωρά όλους μας. Αρκεί εμείς να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την αδελφοσύνη και την ισότητα. Ας τραγουδήσουμε με μια φωνή όλοι μαζί το τραγούδι της ειρήνης και της αδελφοσύνης. Οι φωνές μας να καλύψουν τις φωνές αυτών που θέλουν τον πόλεμο”».

Οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις κατά του δημάρχου Κωνσταντινούπολης συνεχίστηκαν και από άλλα Μέσα Ενημέρωσης. Όπως αναφέρει το SigmaLive, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εφημερίδα Akşam που δημοσίευσε ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μίλησε με τη γλώσσα του Έλληνα».

Ιμάμογλου: Ο έρωτας για την Ελλάδα έχει φουντώσει

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα Ortadoğu Gazetesi, σε άρθρο με τίτλο «Ενώ η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία ο Ιμάμογλου λέει ας τραγουδήσουμε τα τραγούδια της αδελφοσύνης», σημειώνει πως «τη στιγμή που η Ελλάδα κλιμακώνει την κρίση με απειλές και ο Έλληνας πρωθυπουργός απειλεί με άγριο τρόπο την Τουρκία, ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου -του οποίου ο έρωτας για την Ελλάδα έχει φουντώσει- χρησιμοποίησε ξανά εκφράσεις που προκάλεσαν αντίδραση».

Η πρεμιέρα του έργου, το οποίο συνέθεσε ο Φουάτ Σακά και ενορχήστρωσε ο Βαγγέλης Ζωγράφος, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι ο Ιμάμογλου κάνοντας αναφορά στη μετανάστευση, υπογράμμισε ότι οι μεταναστεύσεις μετέβαλλαν τον κόσμο. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου υποστήριξε ότι «κάποιες φορές (οι μεταναστεύσεις) έχουν θετικά αποτελέσματα, όπως η συγχώνευση διαφορετικών πολιτισμών και η διάδοση νέων εξελίξεων στον κόσμο. Από την άλλη, έχουν οδηγήσει και σε διαμάχες, καταστροφές, θανάτους και ταλαιπωρίες».

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είπε: «Η δύναμη της τέχνης που ενώνει αποτελεί το πιο πολύτιμο αγαθό στον αγώνα για την ειρήνη. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκω πολύ σημαντικό το ότι οι καλλιτέχνες των δύο χωρών που έχουν ιστορία μετανάστευσης -οι Τούρκοι μουσικοί Φουάτ Σακά και Τζιχάν Γιουρτσού, καθώς και οι Έλληνες συνάδελφοι τους, Βαγγέλης Ζωγράφος, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Ιωάννα Φόρτη και Ζαχαρίας Σπυριδάκης, βρέθηκαν μαζί στην ίδια σκηνή για να πραγματοποιήσουν συναυλία για τη μετανάστευση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA