Μενού
  • Α-
  • Α+

Το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για την υπόθεση της εμπλοκής των 10 πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές της Novartis «δείχνει» η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Μετσοβίτου - Φουρλή.

Διαβάστε ακόμηΝίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας: Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

Ειδικότερα, στην πρότασή της προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καθώς και οι τρεις εισαγγελείς: η Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε της δικογραφίες για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί, Χρήστος Ντζούρας, και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στο συγκεκριμένο αδίκημα καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis, υπόθεση που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική. Να μην γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους, Γ. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Το τελευταίο λόγο για το ποιοι και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμά του.