Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη ετοιμότητα ΕΛΑΣ και Στρατός για τη νέα υβριδική επίθεση που επιχειρεί ο Ερντογάν με μοχλό τους μετανάστες. Η τουρκική επιθετικότητα εντείνεται το τελευταίο διάστημα και η Άγκυρα δείχνει διάθεση να κλιμακώσει τις προκλήσεις έναντι της χώρας μας, η οποία παρακολουθεί με ψυχραιμία και ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα, ιδιαίτερα στα σύνορα όπου αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές που πλησιάζουν τη μεθόριο, σε μια προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εργαλειοποιήσει ξανά τους παράνομους μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν μπορεί να στήσει επεισόδιο στο Αιγαίο με πρόσχημα τους μετανάστες

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε πως υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός για αποτροπή ενεργειών που θα πλήξουν τη χώρα. «Υπάρχει σχεδιασμός, δράση και πράξεις. Η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, ένας πολύ σημαντικός αριθμός, περίπου 1.000 παράνομων μεταναστών, επιχειρούν καθημερινά να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και αποτρέπονται. Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την παραβίαση των συνόρων της, που είναι σύνορα και της ΕΕ. Είμαστε εκεί και θα είμαστε εκεί σεβόμενοι τους κανόνες δίκαιου».

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η απειλή είναι πραγματική και όχι θεωρητική. Δεν είναι μικρό πράγμα 1.000 παράνομοι μετανάστες να επιχειρούν να μπουν στη χώρα. Το πρόβλημα υπάρχει αλλά είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Δε θα επιτρέψουμε την παραμικρή παραβίαση των συνόρων μας». Ο ίδιος τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει τον φράκτη στον Έβρο, «όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA