Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως μια αποτρόπαιη πράξη χαρακτηρίζει ο Νίκος Φίλης την εκτέλεση του χιμπατζή που διέφυγε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Είναι ένα «έγκλημα απέναντι στην άγρια ζωή, που πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Οπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «πριν μερικά χρόνια οι ίδιοι υπεύθυνοι του Αττικού Πάρκου είχαν σκοτώσει δύο τζάγκουαρ, όταν έσπασε το τζάμι του κλουβιού που φιλοξενούσαν τα δυστυχισμένα αιχμάλωτα ζώα».

«Χωρίς μισόλογα: Η συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα δεν πρέπει να συνεχίσει να ασκείται» τονίζει ο κ. Φίλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Πολιτεία μετά τον απαραίτητο διάλογο οφείλει να πάρει τις αποφάσεις της». «Η αρπαγή από το φυσικό τους χώρο και η φυλάκιση άγριων ζώων αποτελεί αναχρονισμό. Ένα θλιβερό απομεινάρι του χθες που οι σύγχρονες κοινωνίες οφείλουν να αποβάλουν. Δείχνοντας σεβασμό και ενσυναίσθηση απέναντι σε όλα τα έμβια όντα» σημειώνει ο Νίκος Φίλης. Οπως αναφέρει, «αυτές οι εικόνες των φυλακισμένων ζώων δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στα παιδιά μας, ούτε μορφωτικά, ούτε περιβαλλοντικά, ούτε συναισθηματικά».

«Αντίθετα, στις συνθήκες της κλιματικής κρίσης που μας καλεί να επανεπεξεργαστούμε τη σχέση ανθρώπου-φύσης, οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν ένα λάθος πρότυπο, αφού εθίζουν τα παιδιά στην ιδέα του ανθρώπου-κυρίαρχου, που μπορεί να ταπεινώνει, να βασανίζει και να φυλακίζει τα άγρια ζώα» συνεχίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως λέει ο κ. Φίλης, «καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι δραστηριότητες με τα ελεγχόμενα πάρκα, όπου τα ζώα προστατεύονται και διαβιούν εντός του φυσικού τους περιβάλλοντος, σε αρμονία με τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Αυτές οι δραστηριότητες αξίζουν να ενισχύονται και να υποστηρίζονται». «Αντίθετα, οι ζωολογικοί κήποι, αυτά τα κάτεργα για την άγρια ζωή, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο πολιτισμό μας» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκος Φίλης.