Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφού ανέφερε τα 12 σημεία της κοινωνικής πολιτικής και τα αποτελέσματα που αυτή είχε για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους ευάλωτους ανακοίνωσε ότι στις 6 Ιουλίου θα συζητηθεί στη Βουλή η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. «Στα 3 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων εφαρμόσαμε πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο που εξασφαλίσαμε χάρη στο οικονομικό μας σχέδιο, την επαγγελματική μας διαχείριση των δεδομένων και τις μελετημένες νομοθετικές μας παρεμβάσεις. 

Οι πολιτικές αυτές και τα αποτελέσματά τους θα αναδειχθούν αναλυτικά σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή στις 6/7 κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Η Αθήνα δεν πάει στο ΝΑΤΟ με το ζωνάρι λυμένο

Κληθείς να σχολιάσει πώς θα αντιδράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν ο Ερντογάν θέσει στο ΝΑΤΟ θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών, είπε: «Όπως κάνουμε πάντα σε όλα τα φόρα η Ελλάδα ψύχραιμα τεκμηριωμένα, αποφασιστικά, με επιχειρήματα που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, αποδομεί κάθε παράλογο, ανιστόρητο και έωλο τουρκικό ισχυρισμό. 

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ  δεν πηγαίνουμε με το ζωνάρι λυμένο για καυγά, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αναπάντητη και την οποιαδήποτε πρόκληση.

Η χώρα πηγαίνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για να έχει μια δημιουργική συμβολή στην ατζέντα των θεμάτων της Συμμαχίας, με σαφή και καθαρή θέση στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, ταυτόχρονα όμως ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά την εθνική μας κυριαρχία, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ανυποχώρητοι σε ότι αφορά κάθε πρόκληση, κάθε κατασκευή, που δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα απέναντι στις διεθνείς Συνθήκες και στο Διεθνές Δίκαιο».

Εκλογές και σενάρια

Για το αν μπορεί η ΝΔ να εγγυηθεί ότι δεν θα πάμε σε τρίτες εκλογές και θα υπάρξει κυβέρνηση είτε με την πρώτη είτε με τις δεύτερες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η δική μας πρόθεση είναι ότι σε καιρούς αστάθειας όπως αυτοί που ζούμε χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα. Οι παρατεταμένες εκλογικές αναμετρήσεις προφανώς και δεν συμβάλλουν σε αυτή τη σταθερότητα. Έχουμε τονίσει από τα πιο επίσημα χείλη ότι εκείνο που επιδιώκουμε είναι με την δεύτερη εκλογή να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση αντίστοιχη με εκείνη που δημιουργήθηκε το 2019, για λόγους που πολλές φορές έχουμε εξηγήσει.  Από εκεί και πέρα η βούληση του ελληνικού λαού θα διαμορφώσει τις συνθήκες της διακυβέρνησης του τόπου μετά από αυτές τις εκλογές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA