ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/06/2022 16:52

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για ελληνικά νησιά: «Κάνε ό,τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, έφτασε στο σημείο να υπενθυμίσει προκλητικά στον Ερντογάν πως το 1974 «Ετσεβίτ και Ερμπακάν δεν φώναζαν ούτε έκαναν εκκλήσεις» αλλά «μπήκαν» στην Κύπρο.

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για ελληνικά νησιά: «Κάνε ό,τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο»
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Προκλητική ανάρτηση από τον κεμαλιστή πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και βασικό πολέμιο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έφτασε στο σημείο να υπενθυμίσει προκλητικά στον Ερντογάν πως το 1974 «Ετσεβίτ και Ερμπακάν δεν φώναζαν ούτε έκαναν εκκλήσεις» αλλά «μπήκαν» στην Κύπρο. «Φωνάζεις, κάνεις εκκλήσεις και κανένα αποτέλεσμα. Ο Ετσεβιτ και ο Ερμπακάν φώναζαν; Έκαναν εκκλήσεις; Eίπαν μήπως «ότι ερχόμαστε». Όχι. Απλά έκαναν αυτό που έπρεπε. Στην παράδοσή μας υπάρχει αυτό. Το να κάνουμε αυτό που πρέπει. Τα απαραίτητα» σχολίασε προκλητικά ο Κιλιτσντάρογλου, παρουσιάζοντας βίντεο από την τελευταία του ομιλία με σχετικό περιεχόμενο, στο οποίο ακούγεται να λέει, απευθυνόμενος στον Ερντογάν:

Διαβάστε ακόμα: Σύνοδος ΝΑΤΟ: Πώς σχολιάζει η Αθήνα τη συμφωνία Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας - «Αναδίπλωση της Αγκυρας»

«Του είπα πες μια πρόταση για τα υπό κατοχή νησιά και δεν μπόρεσε ούτε πρόταση να αρθρώσει. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Ο κύριος τώρα κάνει νταϊλίκια στην Ελλάδα Και να τα “Μην με εκνευρίζετε” , “Έρχομαι”, “Θα κάνω το ένα και θα κάνω τι άλλο”… Αν είναι να κάνεις κάτι κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις συνέχεια ; Ξέρω ότι δεν μπορείς και το ξέρεις και εσύ, ναι το ξέρεις και εσύ. Όταν εξοπλιζόταν τα νησιά, καθηγητές, απόστρατοι και πολιτικοί είπαν πως αυτό είναι παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης, αλλά εκείνος δεν έβγαλε κιχ. Και σε εμάς κάποτε μας έλεγαν “Έλα, έλα”. Και ο Ετσεβίτ είπε “Εντάξει έρχομαι”. Ο Ετσεβίτ και ο Ερμπακάν πήγαν, κατέλαβαν το τουρκικό τμήμα της Κύπρου και έληξε το θέμα Φώναξαν ; Έκαναν εκκλήσεις ; Έπραξαν τα απαραίτητα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει τον νταή

Σε μια προσπάθεια να κάνει αντιπολίτευση, ο μεγάλος αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Αθήνα για «κατοχή» νησιών και τον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν κάνει τίποτα γι' αυτό, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. «Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω “έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά”. Σου λέω “κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή”. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως “μην με εκνευρίζετε”, όχι”'θα έρθω” ή “θα φύγω”, “θα κάνω επιχείρηση στη Συρία”, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ» είπε αρχικά ο Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Οταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί. Είπαν “φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης”. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ