Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η Ελλάδα είναι φέτος ο νούμερο 1 προορισμός για τους ταξιδιώτες από Γαλλία και Ιταλία», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αναλύοντας την κίνηση των τουριστών το καλοκαίρι στη χώρα μας. Μιλώντας στο OPEN TV, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι - παρά το παγκόσμιο ασταθές περιβάλλον - τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που βλέπουμε στις αφίξεις τουριστών αλλά και στις ταξιδιωτικές δαπάνες αποτελούν προϊόν σκληρής δουλειάς και ενός προσεκτικά μελετημένου σχεδιασμού που προηγήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Διαβάστε ακόμηΑκτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυξήσεις από 4% έως 8% στις τιμές - Παραδείγματα

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το success story της χρονιάς είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα στην Αθήνα και στους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα με Αμερικανούς high spenders ταξιδιώτες.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή μόνο 0,5% κάτω σε αφίξεις σε σχέση με το 2019 στο “Ελ. Βενιζέλος” και 23% πάνω στα αεροδρόμια της Fraport, τα περιφερειακά αεροδρόμιά μας. Και τα στοιχεία που έχουμε από τον Μάιο και τον Ιούνιο δείχνουν ότι έχουμε σαφή αύξηση και στα έσοδα από τον τουρισμό» είπε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι ο εμπορικός κόσμος και η εστίαση, οι αγρότες και η πρωτογενής παραγωγή που δίνουν τα προϊόντα τους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, να ενισχυθούν σημαντικά από την αύξηση των τουριστικών ροών και να ενισχυθεί η μέση ελληνική οικογένεια. «Επίσης ενδυναμώνουμε και τον κατασκευαστικό τομέα, καθώς 8 στις 10 επενδύσεις στην Ελλάδα έρχονται από τον τουρισμό».

«Όπως βλέπετε, λοιπόν, δεν είναι η μονοκαλλιέργεια. Ο τουρισμός είναι μια πολύ μεγάλη οικονομική δραστηριότητα και αποτελεί το 25% του ΑΕΠ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέχρι το τέλος της σεζόν που θα είναι Δεκέμβρης, προκειμένου να γεμίσουμε τις τσέπες των Ελλήνων. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Αυτό ζήτησε ο πρωθυπουργός, αυτή είναι η εντολή, αυτό κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA